Apare o nouă pensie! Cine sunt românii care o pot încasa. Trebuie să îndeplinească doar această condiție

02 mai 2023
Apare o nouă pensie! Cine sunt românii care o pot încasa. Trebuie să îndeplinească doar această condiție

Românii trebuie să știe că apare o nouă pensie la noi în țară. Pentru a beneficia de ea, trebuie îndeplinită o anumită condiție.

Deputatul Claudiu Năsui a precizat că o nouă lege a PSD și PNL va introduce noi pensii speciale pentru cei apropiați de putere, în loc să reformeze sistemul pe care el l-a numit imoral.

„Așa vede PSD-PNL reforma pensiilor speciale. Câte pensii speciale credeți că taie noua lege prin care pretind că reformează acest sistem imoral? Fix zero. Dimpotrivă, introduce noi pensii speciale pentru cei apropiați de putere. După un singur mandat de câțiva ani în funcție de conducere, unii speciali se pot pensiona.

Numărul pensionarilor speciali continuă să crească an de an. Și asta fără să punem la socoteală pensionarii speciali foști parlamentari, care au reintrat în plată cu ajutorul CCR.

De ce se întâmplă asta? Fiindcă mulți dintre speciali ies la pensie la 47 de ani. Și ies cu o pensie mai mare decât primesc părinții noștri la 65 de ani după o viață întreagă de muncă. Unii dintre ei chiar ies cu o pensie mai mare decât salariul pe care îl aveau.

Asta înseamnă pensiile speciale: un sistem pe două viteze, în care unii se bucură de condiții speciale de pensionare, fie de calcul al pensiei în care valoarea punctului de pensie nu contează, fie de vârsta de pensionare, fie de alte condiții favorabile”, spune Claudiu Năsui.

Unii români încă primesc pensie specială

Deputatul USR a mai spus că PSD-PNL nu are de gând să taie pensiile speciale, cu toate că, în campania electorală ambele partide spuneau că vor face acest lucru.

„Este sistemul creat de PSD-PNL, și de asta nu au nici un interes să îl elimine vreodată. Au mimat cu o lege sabotată special pentru parlamentari, ca să poată spune acum „nu s-a putut”. În campanie se vor bate din nou cu pumnul în piept că le vor tăia, fix cum au făcut-o și campania trecută.

În tot timpul ăsta, românii obișnuiți sunt alungați în țările unde statul nu le ia aproape jumătate din salariu ca să plătească privilegiile specialilor. Într-un singur deceniu, peste un milion de români au plecat din țară. Iar pentru cei care au rămas, PSD-PNL a crescut taxele anul acesta.

Ce îi oprește să taie pensiile speciale, de fapt? Nimic. Pur și simplu nu vor. Asta e România lor, România specialilor”, a mai declarat deputatul USR, Claudiu Năsui.