Atenție la acest tip de pește! Se vinde mult în România, dar poate provoca inclusiv cancer. Românii nu știu că mănâncă otravă

28 nov. 2022
Atenție la acest tip de pește! Se vinde mult în România, dar poate provoca inclusiv cancer. Românii nu știu că mănâncă otravă

Acest tip de pește ar trebui evitat, spun cercetătorii, care adaugă motivul pentru care este mai bine să nu îl consumăm. Pe lângă faptul că se hrănește cu toxine, acesta conține și un metal greu care este asociat cu cancerul.

Medicii spun că peștele este extrem de benefic pentru organism, acesta fiind plin de vitamina D, cea care susține sănătatea oaselor, scade riscul de diabet și scade și tensiunea arterială.

Totuși, specialiștii spun că există un tip de pește pe care ar trebui să-l evităm, iar acela este pangasiusul. Cercetătorii subliniază că acest pește este, de fapt, o încrucișare de mai multe specii de pești. Astfel, el are o toleranță crescută la toxinele din apă.

Aceiași cercetători spun că pangasiusul se hrănește cu toxine, bacterii și micro organisme, el curățând, în acest fel, toate mizeriile din apă. Datorită acestui lucru, el este numit și peștele sanitar.

Un alt studiu scoate la iveală că acest tip de pește are niveluri crescute de mercur. puține proteine și un nivel crescut de acizi grași omega 3. Cercetătorii sunt foarte îngrijorați cu privire la pangasius din cauza nivelului ridicat de mercur pe care îl au, acesta fiind asociat cu riscul crescut de cancer, cu boli de inimă, anomalii psihice sau orbire.

Tipuri de pește cu beneficii asupra organismului

Cercetătorii mai spun că iubitorii de pește nu ar trebui să se supere din cauză că pangasiusul nu este tocmai cel mai sănătos pește, și asta pentru că există alții care vin la pachet cu o serie de beneficii asupra organismului.

Potrivit lor, cele mai sănătoase tipuri sunt somnul, tonul, păstrăvul, sardinele și macroul. Consumul de pește ne ajută la prevenirea osteoporozei, la prevenirea anemiei și accelerează arderile.

De asemenea, peștele mai este benefic în prevenirea cancerului, în scăderea riscului de boli cardiovasculare și în prevenirea inflamațiilor.

Medicii mai spun că peștele poate avea efecte pozitive asupra depresiei și tulburării bipolare, mărește aportul de calciu în organism și previne Alzheimerul.