Atenție șoferi! A apărut un nou indicator rutier! Îți arată că este interzis să circuli, dar puțini știu despre el

12 nov. 2022
Atenție șoferi! A apărut un nou indicator rutier! Îți arată că este interzis să circuli, dar puțini știu despre el

De-a lungul timpului au tot apărut indicatoare rutiere, iar șoferii care au permisul auto de ceva ani, s-ar putea să nu știe de existența lor. Unul dintre ele este puțin cunoscut publicului larg.

Indicatoarele rutiere au rolul lor important în circulație. Nu de puține ori, cei care nu le-au respectat au ajuns să fie implicați în accidente rutiere grave, iar asta o spune chiar numărul de astfel de incidente care se tot produc în România în ultimii ani.

Sunt însă și momente în care poate chiar nu ne amintim ce semnifică anumite indicatoare rutiere. Cu atât mai mult, pentru că au apărut și altele noi, unii șoferi trebuie să fie la curent.

Indicatorul pe care vi-l prezentăm mai jos spre exemplu, este foare rar întâlnit în România. Cu toate astea, atunci când îl vede, șoferul trebuie să știe ce are voie să facă sau nu.

În caz contrar, poate să rămână fără permis de conducere, sau poate primi chiar și o amendă.

Ce trebuie să faci când vezi acest indicator rutier

Indicatorul rutier îi avertizează practic pe conducătorii auto cu privire la accesul vehiculelor care transportă mărfuri periculoase. Mai exact, toate vehiculele care transportă fie mărfuri periculoase, fie substanțe periculoase au acces interzis pe acel sector de drum.

În general, indicatorul rutier poate fi întâlnit în zone extrem de populate, sau în locuri unde prezența unor astfel de substanțe constituie un real pericol pentru alți participanți la trafic, dar și pentru populație.

Și nu doar în România indicatoarele rutiere se tot schimbă. Și românii care au în plan să călătorească în străinătate trebuie să știe că sunt anumite regiuni în care pot întâlni anumite indicatoare rutiere pe care nu le-au mai văzut în România.

Tocmai din acest motiv, este esențial să ne informăm corespunzător înainte de a pleca la drum.