Atenție șoferi! Crește prețul la polița RCA dacă locuiți în aceste orașe! Cât veți plăti în plus din luna ianuarie

19 ian. 2023
Atenție șoferi! Crește prețul la polița RCA dacă locuiți în aceste orașe! Cât veți plăti în plus din luna ianuarie

Dacă majorarea prețului la carburant, facturi, dar și utilități nu era suficient, iată că șoferii mai primesc încă o lovitură puternic. Vorbim despre prețul pentru polița RCA, care este obligatorie.

După faliment City Insurance, șoferii au observat clar prețuri cu mult mai mari la asigurări. Dacă unii se gândeau că este vorba doar de o perioadă și că lucrurile se vor redresa, iată că nu s-a întâmplat așa.

Și mai rău de atât, s-au mai făcut niște modificări importante de care șoferii trebuie să știe. O categorie va ajunge să plătească cu sute de lei mai mult pentru o poliță RCA.

Despre ce este vorba? De acum, când vrem să încheiem o poliță RCA, contează mult dacă șoferul locuiește într-un oraș cu risc ridicat de accident.

Ce înseamnă asta? Cu alte cuvinte, șoferii din orașele considerate de risc vor plăti mai mult pentru asigurarea obligatorie decât un șofer care are aceeași vârstă și conduce același model de mașină, dar dintr-un județ unde rata de producere a accidentelor este mai mică.

Cât va costa de acum o poliță RCA, în funcție de șofer

Și despre ce modificări vorbim aici? Un exemplu este un șofer din județul Cluj însă care locuiește în Gherla. Acesta va plăti o poliță RCA, care va costa puțin peste 800 de lei.

De cealaltă parte, un alt șofer, tot din județul Cluj, însă care locuiește în orașul Cluj Napoca va ajunge să plătească, pentru același model de mașină, o poliță RCA de 1.300 de lei.

Care ar putea fi orașele care au o rată de producere a accidentelor mai mare? Evident, cele aglomerate precum Bucureștiul, astfel că, pentru bucureșteni, noile modificări aduse la emiterea polițelor RCA ar putea fi o lovitură puternică.

Rămâne de văzut cât ajung aceștia să plătească în plus, dar și ca alte noi modificări pregătesc asiguratorii.