Atenție șoferi! S-a schimbat legea. Greșeala banală care te poate costa 4.500 de lei. Amenda vine acasă prin Poștă

16 ian. 2023
Atenție șoferi! S-a schimbat legea. Greșeala banală care te poate costa 4.500 de lei. Amenda vine acasă prin Poștă

Șoferii trebuie să fie atenți atunci când circulă pe drumurile naționale. Cei care sunt surprinși că încalcă legea riscă să primească o amendă care ajunge chiar și până la 4.500 de lei și de vină nu este viteza.

Vrei să călătorești prin țară sau pe un drum național? Atunci nu uita să plătești taxa de drum, numită rovinietă, care a fost implementat în anul 2022.

Această taxă auto trebuie plătit pentru a circula pe drumurile publice, iar cei care nu au achitat-o riscă amenzi usturătoare. Cum poți fi amendat fără a fi oprit în trafic?

Foarte simplu, cu ajutorul camerelor de supraveghere, dedicate pentru plata rovinietei.

Există însă și o soluție salvatoare. Ai la dispoziție întreaga zi pentru a plăti rovinieta dacă nu ai fcăut acest lucru. Sistemul MAI verifică în fiecare seară numerele de înmatriculare care nu au avut rovinieta plătită.

Astfel, până la ora 23.59, în aceeași zi în care ai circulat fără rovinietă, o poți plăti și pot să scapi lejer de amendă. Ce sancțiuni riști dacă nu faci acest lucru?

Ce amendă riști dacă nu îți plătești rovinieta

Pentru neplata rovinietei, amenzile sunt cuprinse între 250 de lei și 4.500 de lei, după caz, așa că nimeni nu își dorește acest lucru.

De asemenea, nu te baza doar pe camerele de supraveghere pentru o astfel de amendă. Și polițiștii te pot opri în trafic și îți pot cere rovinieta, iar dacă nu este plătită pedeapsa este aceeași.

Pe de altă parte, dacă ești amendat după ce ești surprins de camera de supraveghere, vei mai avea de așteptat. Amenda vine prin Poștă, în special când este vorba de drumuri europene, autostrăzi, sau drumuri naționale, așa că poate dura chiar și o lună de zile până când o primești acasă.

Cel mai bine este însă să eviți o astfel de situație și să plătești din timp rovinieta.