Atenție șoferi! Se ridică mașini și se dau amenzi record dacă faceți asta! S-a dat o nouă lege! Klaus Iohannis a promulgat-o acum

17 nov. 2022
Atenție șoferi! Se ridică mașini și se dau amenzi record dacă faceți asta! S-a dat o nouă lege! Klaus Iohannis a promulgat-o acum

Atenție șoferi! Klaus Iohannis a promulgat o lege prin care posesorii auto care fac aceste lucruri riscă să li se ridice mașina. Pe lângă asta, ei riscă și o adevărată gaură în buget.

Klaus Iohannis a promulgat Legea care modifică alineatul 1 al articolului 64 din OUG 195/2002 cu privire la circulația pe drumurile publice. Șoferii trebuie să aibă mare grijă după ce legea va fi publicată în Monitorul Oficial. De asemenea, amendamentul respectiv se găsește în Codul Rutier începând din data de 15 noiembrie.

Amendamentul prevede ca mașinile staționate ilegal pe carosabil să fie ridicate, în timp ce șoferii vor primi pe loc o amendă. Începând din data de 15 noiembrie 2022, șoferii trebuie să fie foarte atenția atunci când parchează mașina pentru a nu se trezi cu ea ridicată și cu o gaură în buzunar.

„Lipsa locurilor de parcare şi politicile de mobilitate urbane defectuoase sunt probleme reale în oraşele României. În acelaşi timp, pietonii sunt cei mai vulnerabili participanţi la trafic, expuşi pericolului asupra vieţii. Poliţia are nevoie de instrumente eficiente pentru a înlătura această stare de pericol acolo unde există.

Prezenta propunere vine ca urmare a blocajelor întâlnite în practică de către poliţie, a reclamaţiilor cetăţenilor, dar şi administraţiilor locale. Această iniţiativă legislativă elimină sintagma „pe partea carosabilă” din prima propoziţie a art. 64 alin. ( 1) din OUG 195/2002„, arată legea.

Avertisment pentru șoferi! Proiectul a fost depus încă din 2019

Acest proiect care îi are în prim plan pe șoferi a fost depus în anul 2019 de către Cătălin Drulă, cel care spunea că „ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar este o măsură eficientă ce poate fi dispusă de poliţie”.

Fostul ministru se referea în special la momentele în care parcarea neregulamentară afecta grav traficul sau ducea la situații periculoase.