Aveți pensie sub această sumă? Atunci ați putea primi bani în plus de la stat. Anunț oficial de la Guvern

29 ian. 2023
Aveți pensie sub această sumă? Atunci ați putea primi bani în plus de la stat. Anunț oficial de la Guvern

Cei care au pensie sub această sumă ar putea beneficia de bani în plus de la stat. Anunțul este unul oficial și a venit direct de la Guvern.

Ministrul Investițiilor, Marcel Boloș, a vorbit despre nivelul sărăciei din România. El a scos în evidență faptul că există oameni care primesc o pensie minimă de 1.100 de lei.

Tot Marcel Boloș a spus că peste un milion de români o duc atât de rău încât primesc pachete cu alimente din partea Uniunii Europene.

„Suma de 1.100 de lei este nivelul pensiei minime sociale spune foarte mult despre standardul de locuire şi de viaţă al acestor oameni. Vă mai dau alte exemple, sunt 880.000 de persoane cu dizabilităţi care beneficiază de pensii, indemnizaţii care nu permit un standard de viaţă care să le asigure o integrare socială decentă. Este înspăimântător. 1.188.000 de români beneficiază de pachetele alimentare.

Am încercat ca în funcţie de plafonul de venit, să vedem cum se derulează mecanismul, să stabilim într-o primă etapă 2.000 de lei, dar probabil că după ce vom mai vedea cum se derulează mecanismul este posibil, dacă va aproba coaliţia (de guvernare) şi se vor mai purta discuţii în acest sens, ca acest plafon de venit să se actualizeze”, spune ministrul.

Majorare a plafonului de venit pentru cei cu pensie mică

Ministrul Marcel Boloș a mai declarat la Digi 24 că oficialii au în vedere o posibilă majorare a plafonului de venit. Într-o primă etapă, majorarea se va face până la 2.000 de lei, urmând și o a doua majorare până la 3.000 de lei.

”Analizăm în mod serios ca plafonul de venit să îl actualizăm. Avem un scenariu care merge până în 3.000 de lei, dar aş vrea mecanismul să îl vedem la prima tranşă. Am discutat cu Comisia Europeană, în mecanismul de derulare şi implementare ei intervin doar dacă prevederile regulamentului Comisiei Europene sunt puse în discuţie. Este în momentul de faţă o decizie a Guvernului”, a mai spus ministrul.