Bătaie de joc! Cine va fi viitorul premier desemnat de PNL, după retregerea generalului Nicolae Ciucă

02 nov. 2021
Bătaie de joc! Cine va fi viitorul premier desemnat de PNL, după retregerea generalului Nicolae Ciucă

Pandemia a fost gestionată înfiorător de prost de către autoritățile române. O spun toate instituțiile internaționale, care consideră țara noastră drept studiu de caz. Nu există niciun popor mai sceptic atunci când vine vorba de vaccinare, iar motivul îl reprezintă campaniile ample de dezinformare, care nu au fost blocate de oficiali. În acest context, criza politică se adâncește.

Generalul Nicolae Ciucă a fost desemnat de Klaus Iohannis să formeze un nou guvern, după ce Dacian Cioloș a eșuat. Pentru că PNL nu a dorit să-i flexibilizeze mandatul, acesta nu a reușit să strângă majoritate în Parlament, așa că a decis să se retragă înainte de vot.

Biroul Executiv al PNL a avut o ședință sâmbătă seară pentru a stabili care este următoarea strategie politică. În mod cert un guvern minoritar PNL-UDMR nu are nicio șansă. Singura necunoascută este dacă liberalii se vor alia cu PSD pentru a forma un nou executiv sau cu USR.

Cine va fi următorul premier propus de PNL

Până în acest moment, surse din interiorul PNL vin cu informații contradictorii. O parte spun că tot Nicolae Ciucă va fi desemnat din nou premier, dar de data aceasta va avea un mandat flexibil și va putea negocia cu PSD. Pe de altă parte, chiar ieri o organizație fidelă lui Florin Cîțu, cea din Satu Mare a declarat că nu-l susține pe general pentru această funcție și i-a cerut să se retragă pentru că nu are sprijin politic.

Alte surse tot din PNL îl dau pe Lucian Bode, actualul ministru al Afacerilor Interne ca viitor premier. Acesta reprezintă puternicul grup din Ardeal, care-l împinge insistent în față.

De asemenea, liberalii au tranmis că noul guvern va arăta altfel. Așadar vor veni cu alte nume pentru cabinetul care se va forma. Pe de o parte este firesc, ținând cont că o parte din portofolii vor trebui cedate către partidul cu care se va face alianță.

Gigi Becali blochează campania de vaccinare

Tot acest circ politic reprezintă o insultă la adresa românilor și o bătaie de joc fără precedent. În plină pandemie, cu un sistem medical în colaps, politicienii se luptă pe funcții, prelungind la nesfârșit o criză, care putea fi rezolvată încă din prima săptămână.

În timp ce reprezentanții aleși de popor se luptă pentru putere, în România campania de vaccinare a încetinit din nou foarte tare, după ce Gigi Becali a făcut turul televiziunilor pentru a le spune românilor că deține leacul miraculos pentru COVID. În realitate Arbidolul este un anti-viral foarte slab, cu puternice efecte adverse și care nu se ia preventiv, ci doar în formele de debut ale bolii, dar rezultatele sunt oricum modeste.

De asemenea, acest medicament poate provoca malformații congenitale pentru bebelușii care urmează să se nască.