BCR se închide temporar! Sunt probleme mari. Anunț de ultimă oră pentru toți românii. Ce s-a întâmplat

22 ian. 2023
BCR se închide temporar! Sunt probleme mari. Anunț de ultimă oră pentru toți românii. Ce s-a întâmplat

BCR are probleme mari după ce votul negativ dat de Austria României pentru aderarea la spațiul Schengen a afectat puternic business-ul. Mai exact, numeroase instituții publice, în special cele arondate ministerului Transportului condus de Sorin Grindeanu, și-au închis conturile aici și au trecut la CEC Bank.

Lucrurile nu s-au oprit aici. A urmat o avalanșă de clienți casnici care au solicitat mutarea banilor depozitați spre Banca Transilvania. Conducerea instituției a dat mai multe mesaje publice pentru a opri dezastrul, dar lucrurile nu s-au ameliorat prea mult. Nici declarațiile cancelarului austriac, care insistă pe vot negativ pentru România și Bulgaria în ceea ce privește spațiul Schengen nu a ajutat prea mult.

Anunțul BCR pentru toți clienții

BCR a încercat să vină cu oferte atractive pentru clienții vechi și noi pentru a stopa migrarea, dar momentan se poate spun că planează un val de neîncredere asupa instituției. Clienții au fost acum anunțati că nu vor putea utiliza aplicația George, ceea ce a produs din nou îngrijorare, iar mulți români s-au întrebat dacă nu cumva banca se va închide.

Ei bine, nu. Doar temporar în zilele libere. Cât despre aplicația George, probabil au loc modificări tehnice. În ultima perioadă au crescut numărul atacurilor cibernetice și mai toate băncile au încercat să-și securizeze sistemele.

„Duminică, 22 ianuarie, între 23:30 și 02:00, George Web și App nu vor fi disponibile. Ne puteți contacta non stop la *2227.”, au trasmis oficialii BCR.