Bomba zilei! Liviu Dragnea revine în politică! La ce partid și cine sunt cei care-i vor fi alături. Nume surpriză pe listă

16 iul. 2021
Bomba zilei! Liviu Dragnea revine în politică! La ce partid și cine sunt cei care-i vor fi alături. Nume surpriză pe listă
Liviu Dragnea, după ce a ieșit din închisoare

La doar o zi după ce PSD pierdea alegerile europarlamentare, Liviu Dragnea primea sentința în dosarul angajărilor fictive de la Instititutul pentru Protecția Copilului Teleorman. Aceasta a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare și interzicerea mai multor drepturi.

În cei doi ani petrecuți după gratii, fostul lider al PSD a încercat de mai multe ori să obțină elibererea condiționată. Avocata lui, Flavia Teodosiu a depus mari eforturi pentru ca Liviu Dragnea să poată fi din nou liber. Și într-un final, Tribunalul Giurgiu i-a acceptat cererea.

Liviu Dragnea ar vrea să revină în PSD

La ieșirea din penitenciar, Liviu Dragnea a spus că vrea să se ocupe în principal de problemele de sănătate pe care le-a dobândit cât a fost închis, iar apoi se va angaja la firma fiului său și va lucra împreună cu el.

În ceea ce privește politica, fostul lider al PSD continuă să fie o voce puternică. El a dat de înțeles că va reveni, dar mai întâi să vadă dacă are cu cine. Și în niciun caz în acest PSD, pe care-l consideră plin de securiști. În mod cert numele cu care va face echipă sunt Carmen Dan și Codrin Ștefănescu, care i-au fost mereu aproape

Liviu Dragnea spune că PSD este acum condus de SRI

„După doi ani de chin și suferință, abuzuri și umilințe. Cea mai mare parte a populației a înțeles de ce a trebuit să ajung aici. Eu când am intrat aici România era o țară prosperă, care avea speranță. Din păcate acum e o dictatură feroce, e o țară în care libertatea de exprimare e în pericol. Viitorul României este amanetat.

Eu mă consider deţinut politic, pentru că am intrat nevinovat, mi s-a cerut insistent în ultimele luni ca la instanţă când se va judeca liberarea să-mi recunosc vinovăţia ceea ce eu nu am acceptat pentru că se dorea să se valideze acest dosar politic.

Liviu Dragnea și iubita lui, Irina Tănase

Din păcate, nu există Opoziţie, PSD a devenit un partid de operetă condus de oameni laşi. Toţi sunt. Judecătorii din Giurgiu au avut curaj și au rezistat la presiuni, pentru că la Tribunalul Bucureşti e destul de clar ce s-a întâmplat.

În primul rând vreau să mă caut de sănătate. Sănătatea mea a fost afectată în mod foarte serios aici. Voi munci la firma fiului meu.

În politică voi intra dacă o să găsesc răspunsul la două întrebări: dacă mai am cu cine și dacă mai am pentru cine. DNA să-i ancheteze pe cei care jefuiesc țara. Discutăm de un jaf generalizat.

PSD nu mai e partid. PSD nu e condus în acest moment, e în buzunarul SRI. Vreau să le mulțumesc zecilor de mii de români care mi-au trimis scrisori. M-au vândut”, a declarat politicianul la ieșirea din penitenciar.

Liviu Dragnea are mai multe interdicții de executat, înainte să revină în politică

Trebuie precizat și faptul că Liviu Dragnea nu va avea dreptul să candideze și nici de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat timp de trei ani după data eliberării.

În plus,  pe numele lui LiIviu Dragnea mai există două dosare penale, dintre care unul trimis în judecată. Așa că problemele în justiție nu s-au terminat pentru fostul lider al PSD, care poate reveni înapoi după gratii oricând.