Care este astăzi cel mai mic salariu de la Lidl România? Cât primește un vânzător la început de drum. Suma este destul de mare

19 nov. 2022
Care este astăzi cel mai mic salariu de la Lidl România? Cât primește un vânzător la început de drum. Suma este destul de mare

Lidl România a făcut, de-a lungul timpului, mai multe creșteri salariale pentru angajații săi. Cel mai mic salariu primit de angajații acestui lanț de magazine a fost făcut public.

Lidl România are multe magazine la noi în țară și, implicit, și un număr mare de angajați. De-a lungul timpului, Lidl a făcut mai multe creșteri salariale, iar în prezent salariul minim brut este 5.400 de lei.

Majorările de salarii promise de retailerul german la începutul acestui an au avut loc în mai multe state europene. De exemplu, în Marea Britanie, salariile acestor angajați au crescut de la 9,50 de lire/oră la 10,10 lire/oră. Salariile celor din Lidl Londra sunt puțin mai mari – ele sunt acum de 11,30 lire/oră, față de 10,85 lire/oră în trecut.

Există cazuri în care angajații Lidl pot câștiga până la 11,40 și 12,25 de lire sterline/oră, însă aici contează foarte mult vechimea în muncă.

Majorări salariale au existat și la Lidl Polonia, dar și la Lidl Irlanda.

Majorări salariale la Lidl România

Așa cum era de așteptat, nici România nu a lipsit de pe lista țărilor unde retailerul german a făcut majorări salariale. În 2021, salariul brut a fost de 4.400 de lei, în timp ce salariul net ajungea la 2.700 de lei cu tot cu anumite beneficii.

Anul trecut, Lidl România a majorat valoarea tichetelor de masă la 20 de lei/tichet.

Acum, salariul minim brut este de 5.400 de lei, ceea ce înseamnă că un angajat la Lidl România primește un salariu net mai mare decât cel de anul trecut.

Angajații români beneficiază și de o asigurare de viață care este valabilă oriunde în lume.

Lidl România are zeci de mii de angajați, având în vedere că, din 2011, retailerul german a deschis numeroase locații la noi în țară. 260 de magazine au fost deschise până în 2019.