Care este numărul real de noi cazuri de coronavirus în România pe zi? Un medic s-a decis să spună public adevărul

24 oct. 2021
Care este numărul real de noi cazuri de coronavirus în România pe zi? Un medic s-a decis să spună public adevărul
Foto: Mufid Majnun on Unsplash

Valul 4 al pandemiei a băgat sistemul medical în colaps. Deja a început transferul pacienților în stare gravă peste hotare și asta pentru că secțiile de Terapie Intensivă din România nu mai fac față. Numărul de noi cazuri de coronavirus, anunțat de autorități în fiecare zi, nu a depășit până acum cu mult 16.000, însă cifrele sunt în realitate mult mai mari.

Medicul Gabriel Tatu-Chițoiu a decis să tragă un semnal de alarmă și să spună cum stau lucrurile de fapt. Acesta se adresează atât persoanelor vaccinate, cât și nevaccinate.

El spune că epidemia este atât de puternică acum, încât riscul de infectare a crescut enorm. Deci este foarte important ca oamenii să se protejeze foarte bine în continuare.

Câte cazuri noi de coronavirus apar zilnic în România

Doctorul spune că numărul real de infectări pe zi în România este de aproximativ 100.000 pe zi, adică de șase ori mai mare decât ce anunță autoritățile. El atrage atenția că o doză de vaccin nu ne protejează suficient și că abia după 14 zile de la a doua doză putem respira mai ușurați.

„Nu vă amăgiți cu „protecția” după prima doză. Numărul real de infectari zilnice nu este de 15-16.000 pe zi (date oficiale) ci de 80-100.000/zi. Numărul decedaților prin Covid este mai mare decât cei identificați oficial.

Un număr dintre pacienții care nu se internează/refuză internarea decedează la domiciliu. Vaccinați fiind acum cu prima doză veți fi pe deplin protejați de abia la 14 zile după rapel. Evitați contaminarea până atunci”, a spus medicul Gabriel Tatu-Chițoiu pe Facebook.