Ce a pățit o tânără româncă la câteva luni după ce s-a vaccinat cu Astra Zeneca. A dorit ca toți românii să știe

26 sept. 2021
Ce a pățit o tânără româncă la câteva luni după ce s-a vaccinat cu Astra Zeneca. A dorit ca toți românii să știe
Foto: Engin Akyurt on Unsplash

Bianca este originară din Satu Mare și a ținut să povestească despre experiența cu coronavirusul, după ce s-a vaccinat cu Astra Zeneca, probabil cel mai bun dintre cele patru seruri, dar și cel împotriva căruia s-a făcut cea mai multă campanie negativă.

Tânăra mărturisește că lucrează de acasă încă din luna martie a anului trecut și că după ce i-a fost administrată și a doua doză de vaccin, a început să uite de pandemie. Așa că a ieșit la terase, petreceri și a mers și la mare cu prietenii. Nu știe exact cum, dar s-a infectat cu COVIV-19. Simptomele au fost minime și nu a dat nimănui virusul.

Bianca spune că după prima doză de Astra Zeneca a experimentat simptome de răceală și oboseală o zi și jumătate, iar după a doua doză nu a mai simțit nimic.

Povestea Biancăi după ce s-a vaccinat cu Astra Zeneca

„Eu cred că nu sunt mai presus de medici sau de cercetători. Nu cred în chipuri sau că vrea cineva să ne extermine cu vaccinul ăsta. Cred că trebuie să ne vaccinăm ca să putem să supraviețuim și omenirea să poată să meargă mai departe”, spune Bianca, motivată să prezinte tuturor povestea ei.

„Am lăsat garda jos puțin, am fost la un botez, la o petrecere și în cele din urmă am zis să mergem la mare, la noi la mare, acum în august. Toate bune și frumoase până în a treia zi, când mi s-a înfundat o nară, apoi două nopți la rând m-a trezit o tuse seacă, dar am tușit de 5 ori și apoi m-am pus la somn. Înainte de repriza cu tusea, am fost și am alergat pe plajă 6 km. Mă gândeam că din cauza aerului condiționat, brizei mării, alergării, sigur de acolo a fost tusea. Partenerul meu nu avea nimic. Și el este vaccinat cu schemă completă. A mai venit după două zile un grup de prieteni, și ei vaccinați, dar cazați în altă parte. Într-una din seri, le-am gătit și o salată de vinete dar având nasul un pic înfundat, am zis să îmi pun masca. Am mâncat toți la aceeași masă. Am stat în apartament 3 ore toți 6, am povestit și mâncat împreună. Trebuia să mai vină o familie cu doi copii la mare, în următoarea zi, și am zis că e bine să îmi fac un test rapid singură, ca să pot să stau liniștită pentru câteva zile, că atât era sejurul”, mai spune tânăra.

Ce simptome a experimentat Bianca

Bianca și-a cumpărat un test rapid, care a ieșit pozitiv. Apoi a vrut să meargă la clinică pentru a se convinge că nu este o greșeală. Și într-adevăr următoarele două teste efectuate au arătat același lucru. Avea coronavirus.

„Ne-am anunțat prietenii că am ieșit pozitivă și am plecat imediat spre casă pentru că nu voiam să infectez pe nimeni. S-au testat toți atunci, dar și după câteva zile și nimeni nu a ieșit pozitiv. Partenerul meu cu care am dormit în aceeași cameră 4 nopți nu a ieșit pozitiv și nu a avut simptome. S-a testat și el după o săptămână și a ieșit tot negativ. Într-adevăr, pe tot drumul spre casă am purtat măști, ne-am oprit să aerisim în mașină de mai multe ori. Când am ajuns acasă, am avut circuite separate pe toată perioada de carantinare la domiciliu”, explică tânăra din Satu Mare.

Simptomele pe care le-a experimentat Bianca au fost minime: nas înfundat, tuse seacă în două seri, câte o repriză de tuse, fără gust și miros, și o durere de cap pentru o zi. „Sincer, o răceală foarte ușoară”, spune ea.

Bianca a  avut și o concluzie pentru toți cei care încă refuză vaccinul.

„Nu am dat virusul prietenilor pentru care am gătit, nici partenerului meu. Probabil că nu am fost contagioasă. Am avut simptome foarte ușoare, am trecut foarte ușor peste infecția cu COVID-19. Nici măcar concediu medical nu am fost nevoită să-mi iau pentru că oricum lucram de acasă. M-am hotărât să-mi spun povestea după ce am aflat că un jandarm, de aceeași vârstă cu mine, 35 de ani, s-a stins după ce s-a infectat cu COVID-19, fără probleme de sănătate, cu doi copii mici, iar soția era și ea internată în spital, însă în stare stabilă. Din câte am înțeles, nu erau vaccinați. Concluzie: Get that freaking vaccin! Îți poate salva viața!”, spune Bianca.