Ce a scris presa britanică despre Emma Răducanu, după ce aceasta a ales să vorbească în limba română la Cluj în loc de engleză

28 oct. 2021
Ce a scris presa britanică despre Emma Răducanu, după ce aceasta a ales să vorbească în limba română la Cluj în loc de engleză

Britanicii o adoră pe Emma Răducanu și o consideră un fenomen mondial în tenis, dar fenomenul lor. Adolescenta în vârstă de 18 ani este tratată ca un adevărat star în țara unde locuiește acum, Marea Britanie și deja a devenit milionară, nu doar datorită banilor câștigați la US Open, ci și din contractele de marketing foarte generoase.

Emma Răducanu s-a născut în Canada, din tată român, Ion Răducanu și mamă chinezoaică. Când avea doar 2 ani părinții au emigrat în Marea Britanie, iar ea a fost crescută aici. Părinții lucrează în domeniul financiar și au investit mult în ea.

Nu a luat doar lecții de tenis, a practicat și alte sporturi, dar marea performanță a obținut-o în acest domeniu, fiind considerată de specialiști un mare talent. Anul acesta a ajuns până în optimi la Wimbledon, unde a abandonat și a câștigat US Open venind din calificări.

În România, la Cluj, la Transylvania Open a obținut primele puncte WTA, după ce a învins-o pe slovena în vârstă de 30 de ani, Polona Hercog. La final, Emma Răducanu a ținut neapărat să vorbească în limba română și nu în engleză, așa cum se obișnuiește la toate turneele WTA.

Ce a scris presa britanică despre Emma Răducanu după ce aceasta a ales să vorbească în limba română în loc de engleză

„Vreau să încerc în română și dacă nu mai pot, schimb în engleză. Astăzi a fost un meci foarte dificil, ea a fost foarte tare. Nu cred că am jucat așa bine, dar am câștigat. Am multă bucurie acum. Este un turneu foarte bine organizat și îmi place România foarte mult. Sunt ca acasă aici”, a spus Emma Răducanu după partidă, spre entuziasmul a milioane de români.

Presa britanică a reacționat la discursul tinerei și a lăudat gestul ei.

„L-a făcut pe tatăl ei mândru. Emma Răducan, mesaj în limba română, după prima victorie de la Openul Transilvaniei”, scriu jurnaliștii de la prestigiosul cotidian Daily Mail.

„Emma Răducanu și-a dezvăluit jumătatea românească pentru a-i încânta pe cei prezenți în arena în care a învins-o pe Polona Hercog. Pentru ea înseamnă enorm să joace în țara tatălui său și a demonstrat asta atât prin discursul avut, cât și prin postarea de pe Twitter, de după meci”, continua aceștia.

Emma Răducanu deși a fost invitată să vorbească în limba engleză a insistat să răspundă la întrebări în limba română și și-a cerut scuze că nu vorbește atât de bine. Chiar dacă nu au fost spectatori în tribune din cauza restricțiilor, energia pozitivă a însoțit-o peste tot la Cluj, unde este tratată ca o regină.