Ce funcție vrea Rareș Bogdan în Guvernul Ciolacu? Lista noilor miniștrii PNL: nume grele revin în prim plan

08 mai 2023
Ce funcție vrea Rareș Bogdan în Guvernul Ciolacu? Lista noilor miniștrii PNL: nume grele revin în prim plan

Rareș Bogdan tot încearcă să revină în prim în politica mare, dar acesta deși deține funcția de prim vicepreședinte al PNL, nu este deloc agreat la masa puterii. Vorbește mult, ca un fost jurnalist, însă atunci când trebuie să treacă la fapte, rămâne pe margine. Asta și pentru că nu este susținut în interiorul partidului.

Rareș Bogdan spunea în urmă cu o lună că este foarte decis să concureze pentru o funcție de vicepremier în Guvernul Ciolacu și că este dispus să accepte chiar și un portofoliu. În trecut el viza Externele, dar Bogdan Aurescu este greu de mișcat de acolo.

”Am spus că sunt extrem de hotărât să îmi depun candidatura pentru poziţia de vicepremier, la rotativa guvernamentală, în cadrul BPN, în cadrul partidului, cu un singur amendament, ca în cazul în care va dori această poziţie de vicepremier în Guvern, după 25 mai, din partea PNL, domnul Ilie Bolojan sau domnul Emil Boc, voi face un pas în lateral”, declara Rareş Bogdan în urmă cu o lună.

Ce nume grele ar vrea Rareș Bogdan în Guvernul Ciolacu

Acum, în mijlocul negocierilor și-a nuanțat poziția. Se pare că nu are deloc susținere în PNL și ar fi o surpriză să primească vreo funcție în Guvern. El a spus în schimb ce nume grele ar trebuie să facă parte din executiv. El i-a nominalizat pe Dan Motreanu, Gheorghe Falcă, Robert Sighiartău, Alexandru Nazare, Ilie Bolojan, Cristian Buşoi, sau Raluca Turcan.

„Vreau ca PNL să aibă o prestaţie bună, vreau ca PNL să vină cu o garnitură care să poată să îşi pună pecetea liberală având în vedere că PSD vine cu lideri de frunte, de la Marcel Ciolacu, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, Gabriela Firea, Alexandru Rafila. E normal ca şi PNL să vină cu ce are mai bun ca leadership atât la nivel guvernamental cât şi comunicaţional, pentru a nu mai avea problema pe care domnul Blaga, fostul preşedinte al PNL, a semnalat-o, de a nu mai avea persoane pe care să le punem lângă stâlp şi să nu le recunoască lumea”, a spus Rareş Bogdan.

El a precizat că este important ca PNL să vină cu ce e mai bun. Despre prezenţa sa în viitorul guvern, Rareş Bogdan s-a sucit.

„Acum, nu prezenţa mea e cea mai importantă, că nu sunt eu nici cel mai deştept, nici cel mai frumos şi priceput de acolo. Dacă e nevoie de mine, voi veni, deşi am proiecte importante la Bruxelles. Dacă nu, sunt convins că putem să mergem cu nume foarte importante, de la Dan Motreanu, la Gheorghe Falcă, de la Robert Sighiartău, la Alexandru Nazare, de la Ilie Bolojan, la Rareș Bogdan, Buşoi, Raluca Turcan, oameni care sunt recunoscuţi ca lideri. Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu. Miniştrii vor avea şi un rol important în campania electorală din 2024 şi de asemenea în prestaţia guvernamentală”, a precizat eurodeputatul PNL.