Ce sumă maximă poți lua pentru Noua Casă în acest an? BCR, Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank oferă acești bani

20 ian. 2023
Ce sumă maximă poți lua pentru Noua Casă în acest an? BCR, Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank oferă acești bani

Programul Noua Casă va fi valabil și în acest an, așa că doritorii ar trebui să se informeze cu privire la banca care oferă cel mai mult. Care este suma maximă pe care o poți primi de la BCR, Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank?

Programul Noua Casă continuă și în acest an, în ciuda contextului economic precar. Ministerul Finanțelor a anunțat deja care este suma maximă pe care românii o pot accesa prin intermediul acestui program.

”Pentru al cincisprezecelea an consecutiv, Ministerul Finanţelor facilitează achiziţia unei locuinţe, alocând un plafon considerabil pentru garantarea creditelor imobiliare în cadrul acestui Program, respectiv 1,5 miliarde de lei.

Propunerea de alocare de plafon pentru anul 2023 se bazează pe analiza comportamentului băncilor şi beneficiarilor în anul 2022 şi pe tendinţele pieţei imobiliare şi a creditelor ipotecare previzionate pentru anul 2023”, a fost anunțul făcut de Ministerul Finanțelor.

Suma maximă pe care o poți primi de la BCR, Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank

Autoritățile au anunțat deja că finanțarea prin programul Noua Casă se face doar pentru o singură locuință și se acordă în lei.

Ministerul Finanțelor spune că valoarea maximă a creditului va fi de 66.500 de euro pentru locuințele care nu costă mai mult de 70.000 de euro. Aici, avansul va fi de 5%.

Mai avem o valoare maximă a creditului, fiind vorba despre 119.000 de euro, pentru locuințele care nu costă mai mult de 140.000 de euro, cu un avans de 15%.

Românii care doresc să își achiziționeze o casă prin programul Noua Casă, ar trebui să meargă la BCR, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank sau orice altă bancă pentru a putea vedea care este suma pe care și-o permit, de fapt, aceasta fiind determinată de salariul avut.