Cea mai bună veste pentru Simona Halep a venit azi! Pe ce loc poate ajunge în clasamentul WTA dacă se impune în turneul de la Linz

10 nov. 2021
Cea mai bună veste pentru Simona Halep a venit azi! Pe ce loc poate ajunge în clasamentul WTA dacă se impune în turneul de la Linz

Simona Halep a revenit în forță pe teren, după o pauză destul de lungă, iar turneul WTA 250 de la Linz s-a dovedit a fi un adevărat succes pentru ea. Fostul lider mondial a debutat cu o victorie după ce a trecut de bielorusa Aliaksandra Sasnovich. 

Practic, Simona Halep și-a luat revanșa după înfrângerea pe care suferit-o în fața jucătoarei din Belarus la Indian Wells. Victoria a trimis-o fix în sferturile de finală, unde sportiva va juca împotriva italiencei Jasmine Paolini.În cazul în care Simona Halep va ieși victorioasă în turneul Linz din Austria, cifrele vor arăta bine pentru ea.

Oricum ar fi, de când a revenit pe teren și după accidentarea gravă din timpul anului, Simona e hotărâtă să nu mai piardă timpul deloc.

Până acum fostul lider mondial a reușit să joace finala Transylvania Open, unde a fost învinsă de estoniana Anett Kontaveit. În rest, sportiva a reușit câteva partide bune, ba chiar ea a mărturisit că este extrem de mulțumită de prestație, la sfârșitul competiției.

Simona Halep poate da lovitura în turneul de la Linz

Tot Simona a fost cea care a solicitat și ulterior a și primit un wild-card la turneul de la Linz, chiar dacă, inițial, acesta nu era în programul său de final de sezon și iată că efortul a meritat.

Soția lui Toni Iuruc a luat startul la competiția din Austria, unde a fost primită ca un megastar de organizatori și nu e de mirare, căci sportiva s-a făcut imediat remarcată și pteren.

Simona Halep a învins-o, în primul meci de la Linz, pe bielorusa Aliaksandra Sasnovich cu 7-5, 6-3. Partida a avut o desfășurare mai ciudată în primul set.

Cu alte cuvinte, Halep a condus cu 4-0, după care, a fost rândul lui Sasnovich să ia 4 ghemuri la rând, egalând rezultatul. La finalul întâlnirii, însă Simona Halep a explicat situația creată în primul set prin schimbarea stilului de joc al adversarei.

”La 4-0 pentru mine și-a schimbat jocul, a început să fie mai agresivă și din acel punct mi-a fost mai greu să returnez mingea”, povestea Simona Halep , la interviul de după meci.

Dacă Simona Halep se impune în turneul de la Linz, ar fi primul trofeu câștigat în acest an pentru ea. Mai mult, ar urca în clasament până pe locul 15, după ce acum este în afara top 20. Ar depăși-o pe mica ei rivală Emma Răducanu, dar și alte nume mari care au pierdut teren.

Obiectivul româncei este de a reveni în Top 10 cât mai repede posibil. În acest an nu se mai poate pentru că turneul de la Linz este ultimul în care mai poate juca, dar probabil va reveni în forță în 2022.