Cea mai mare gafă a lui Klaus Iohannis de când este președinte. Valuri de critici la adresa șefului statului

01 oct. 2021
Cea mai mare gafă a lui Klaus Iohannis de când este președinte. Valuri de critici la adresa șefului statului

O nouă tragedie a îndoliat astăzi România. Un incediu a izbucnit pe secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Din păcate șapte oameni au murit. Primele concluzii arată că instituția nu respecta normele impuse de lege și astfel s-a ajuns la o nouă dramă.

Nu este prima dată când în România mor pacienți carbonizați din cauza neglijenței și a incompetenție sistemului sanitar, care a fost căpușat ani întregi de politicieni. Ca de fiecare dată se cer măsuri, se promit sancțiuni, dar la final nu se întâmplă nimic. Doar se așteaptă următoarea tragedie.

Președintele Klaus Iohannis a avut și el o reacție pe subiect, însă una neinspirată. El a numit România, stat eșuat, însă șeful statului este chiar el. Deci pe cine critică? Toți jurnaliștii l-au pus la zid pentru declarațiile sale pe care le-au considerat cinice și nepotrivite.

„Iohannis: Statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii
Iohannis e șeful statului.qed”, a scris jurnalistul Cristi Pantzi de la G4media.ro pe facebook. Iar reacțiile la adresa declarațiilor de mai jos au fost similare de la majoritatea liderilor de opinie din mass media.

Astfel Klaus Iohannis bifează cea mai mare gafă de când este președintele României.

Declarația lui Klaus Iohannis, care a stârnit revoltă

„Sunt îngrozit de tragedia care a avut loc în această dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Este o nouă dramă teribilă care confirmă infrastructura deficitară a sistemului de sănătate românesc, un sistem învechit, greu încercat și pus sub o presiune de neimaginat de valul patru al pandemiei de COVID-19. Transmit condoleanțe familiilor îndoliate și multă putere să poată face față acestor momente extrem de dureroase. Le doresc însănătoșire grabnică tuturor pacienților și personalului medical care au avut de suferit de pe urma incendiului. Este de neimaginat prin ce suferință au trecut toți acești oameni veniți la spital cu speranța că se vor vindeca.

Astăzi, din păcate, statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii. Este o zi neagră, de doliu, pentru națiunea română. Indiferent care va fi concluzia anchetelor cu privire la cauzele incendiului, cei care au pierit astăzi nu vor mai putea fi aduși înapoi și vor lăsa un gol imens în urma lor.

Am cerut premierului și ministrului Sănătății să ia toate măsurile necesare și să facă absolut tot ce este posibil pentru a preveni ca un alt accident să se mai întâmple în spitalele din țară. În acest moment, prioritatea zero este să fie identificate rapid soluții pentru a-i putea transfera și trata pe toți pacienții evacuați din spitalul de la Constanța. Totodată, este imperativ ca, în toate secțiile cu pacienți COVID-19 și mai ales în cele de terapie intensivă, să fie acordată o atenție sporită în primul rând la nivelul spitalelor pentru a putea preîntâmpina astfel de tragedii apărute în condiții de supraîncărcare.

În același timp, pe termen mediu și lung, trebuie găsite urgent spații noi pentru a crea secții de terapie intensivă care să ofere condiții optime de siguranță cât mai curând posibil. Modernizarea sistemului de sănătate din România a rămas mult în urmă și tocmai de aceea infrastructura de sănătate a reprezentat prioritatea în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Aceste importante fonduri europene pe care am reușit să le obținem pentru România constituie una dintre soluțiile cele mai importante pentru a asigura condiții de siguranță pentru medici și pacienți.”, a spus Klaus Iohannis într-o declarație de presă.