Cea mai proastă veste pentru Simona Halep. A coborât din nou în clasamentul WTA. Pe ce loc se află acum

02 oct. 2021
Cea mai proastă veste pentru Simona Halep. A coborât din nou în clasamentul WTA. Pe ce loc se află acum
Simona Halep, sfătuită de Darren Cahill

Potrvit statisticilor WTA, Simona Halep a fost cea mai constantă jucătoare de tenis din ultimii zece ani. Din păcate seria de accidentări din anul 2021 a oprit-o să continue acest record. Românca a coborât enorm în clasamentul mondial și cu fiecare săptămână care se scurge ea mai pierde un loc.

Cu toate acestea, Simona Halep a ținut să transmită jurnaliștilor că este foarte deranjată de întrebarea legată de retragerea ei. Ea a spus clar că are de gând să mai joace 3-4 ani și că tot ce contează este să se mențină sănătoasă. Tenismena s-a căsătorit pe 15 septembrie cu Toni Iuruc și radiază de fericire.

Acum Simona Halep se pregătește să recupereze din locurile pierdute în clasamentul WTA și va participa la Indian Wells, primul și cel mai important turneu dintre cele trei la care va mai lua parte în acest an. Însă înainte de plecarea în SUA a primit și cea mai proastă veste.

Pe ce loc a ajuns Simona Halep în clasamentul WTA

A mai coborât încă două locuri în clasamentul WTA,  iar de luni se va afla pe poziția 17, cu două mai jos față de zilele trecute.

Ons Jabeur din Tunisia și de Elena Rybakina din Kazahstan, cea de care a trecut în turul 3 la US Open sunt cele două jucătoare de tenis care au dus-o două poziții mai jos.

În schimb, Gabriela Ruse a reușit o evoluție bună la Chicago și va urca pe cel mai bun loc din cariera sa, pe 92, iar Jaqueline Cristian ajunge până pe 111, după ce a ajuns până în semifinale la ultimul turneu la care a participat. Dacă juca finala ajungea și ea în top 100.

Monica Niculescu a obținut și ea o performanță notabilă în acest weekend reușind să câștige un turneu WTA 250 la dublu.