Cea mai proastă veste pentru Simona Halep, chiar înainte meciului de la Dubai cu Alison Riske. Nu se aștepta la asta

14 feb. 2022
Cea mai proastă veste pentru Simona Halep, chiar înainte meciului de la Dubai cu Alison Riske. Nu se aștepta la asta
FOTO: wtatennis.com

Simona Halep primește cea mai proastă veste chiar înainte de meciul de la Dubai. Deși după ce s-a căsătorit cu Toni Iuruc și după ce a depășit accidentările de anul trecut, sportiva se așteapta la o perioadă promițătoare, iată că lucrurile merg din ce în ce mai rău.

De-a lungul carierei sale în tenis, Simona Halep a ajuns la un moment dat și pe primul loc în clasamentul WTA, însă acest lucru nu a durat prea mult, iar asta o spun chiar punctele adunate de sportivă.

Conform celui mai recent clasament WTA, după ce nu a mai jucat la Australian Open, Simona Halep a decăzut destul de mult. Ea ocupă acum locul 23 în clasament. Chiar dacă este românca care este situată cel mai bine în ierarhia mondială, asta nu este o veste bună pentru Halep, care a reușit ani de zile să se mențină în primele 3 locuri ale clasamentului.

Ce șanse are Simona Halep să revină în top 20 WTA?

Totuși, lucrurile depind doar de ea. Simona Halep are o șansă să depășească acest impas odată cu meciul de la Dubai. Cu alte cuvinte, dacă va câștiga și va strânge suficiente puncte, sportiva ar putea să revină în Top 20 mondial în această săptămână, însă rămâne de văzut cum se va descurca.

Să nu uităm că anul trecut sportiva a câștigat turneul de la Dubai, deci șanse există. Competiția începe luni, de la ora 17.00, iar Simona Halep va juca împotriva americancei Alison Riske. Aceasta ocupă locul 55 WTA și a intrat pe tabloul principal cu ajutorul unui wild card.

De asemenea, tot astăzi, Elena Gabriela Ruse va juca, în ultimul tur al calificărilor cu australianca Ajla Tomljanovic, locul 39 WTA şi cap de serie numărul 6. Partida va avea loc pe terenul 3, nu înainte de ora 11.30.

Oricum ar fi Simona Halep încă speră să își revină. Recent ea declara că are ambiții mari în 2022, iar printre ele se numără și participarea la Jocurile Olimpice.