CEC Bank, lovitură fatală pentru ING Bank și Raiffeisen Bank! Ce decizie a luat statul român

25 ian. 2023
CEC Bank, lovitură fatală pentru ING Bank și Raiffeisen Bank! Ce decizie a luat statul român

CEC Bank pare că se apropie să le ia fața faimoaselor bănci precum ING Bank, Banca Transilvania, ori Raiffeisen Bank. Asta o confirmă chiar Ministerul Finanțelor.

Ce planuri au autoritățile din România? În primul rând ar fi bine să ne amintim că CEC Bank este controlată de statul român prin intermediul Ministerului Finanțelor.

Partea cea mai interesantă este că acum, CEC Bank se pregătește să între pe piața asigurărilor generale. Asta a confirmat Ministerul Finanțelor, pentru bugetul.ro.

Sursa citată spune că CEC Bank a primit mandat pentru a putea înființa o companie în sectorul asigurărilor generale, un sector care cuprinde și piața asigurărilor auto.

Mișcarea complet neașteptată făcută de CEC Bank, cu ajutorul statului român

”Ministerul Finanțelor, în calitatea sa de acționar (în numele statului) al CEC Bank SA a acordat mandat Băncii în vederea realizării demersurilor necesare pentru înfiinţarea de către CEC Bank SA a unei societăţi în sectorul asigurărilor generale, cu respectarea prevederilor legale.

Mandatul acordat a avut în vedere interesul CEC Bank SA de a a-și extinde activitatea pe piața asigurărilor, ținând cont de oportunitatea unei astfel de inițiative, menite să diversifice baza de venituri prin extinderea activității CEC Bank pe segmente financiare adiacente, pe modelul practicat de alți competitori din sistem, în vederea diversificării portofoliului de produse și servicii ce pot fi oferite clienților prin dezvoltarea de noi activități în domeniul asigurărilor.

În acest stadiu, CEC Bank SA parcurge etapele de înființare a societății de asigurări, fiind demarată întocmirea documentației legale și obținerea avizelor necesare pentru înființare”, a transmis, pentru Bugetul.ro, Ministerul Finanțelor Publice.

Ce înseamnă asta? O lovitură puternică pentru ING Bank, una dintre cele mai apreciate bănci din România, dar și pentru Banca Transilvania, ori Raiffeisen Bank, care nu beneficiază de astfel de oportunități, precum cei de la CEC Bank.

Rămâne de văzut dacă acest lucru va fi și pe placul clienților.