Cine ar urma să fie desemnat premier de către Klaus Iohannis, după ce Dacian Cioloș va fi scos din joc? Nu Florin Cîțu. Un lider PNL rupe tăcerea

11 oct. 2021
Cine ar urma să fie desemnat premier de către Klaus Iohannis, după ce Dacian Cioloș va fi scos din joc? Nu Florin Cîțu. Un lider PNL rupe tăcerea

Klaus Iohannis a uimit pe toată lumea după ce a anunțat în această seară că îl va desemna ca premier pe Dacian Cioloș, dacă acesta va reușit să-și construiască Guvernul. Nimeni nu se aștepta la această mișcarea din partea șefului statului, însă analiștii sunt de părere că totul este doar o capcană pentru liderul USR.

Este greu de crezut că acesta va reușit să formeze o majoritate, așa că va fi nevoit să se retragă. Cine va fi atunci premier? O ipotează este aceea că Florin Cîțu va rămâne premier interimat până în primăvară, însă asta ar deschide calea anticipatelor, la care visează PSD și AUR.

Așadar se așteaptă refacerea coaliției USR-PNL-UDMR. Liderul senatorilor liberali, Daniel Fenechiu a dat și un nume: Rareș Bogdan. În opinia lui, fostul jurnalista de la Realitatea TV este cel mai potrivit pentru acest post.

Rareș Bogdan… și alte trei variante ale liberalilor

„Nimeni nu poate să conteste plusul de imagine pe care l-a adus Rareș Bogdan Partidului Național Liberal. Nimeni nu poate să conteste capacitatea extraordinară de compromis a lui Rareș Bogdan. Este un om care ascultă de specialiști, care, spre deosebire de mulți oameni politici, nu le știe pe toate.

Niciodată nu l-am văzut pe Rareș Bogdan în discuțiile de specialitate venind să ne explice nouă cât de multe știe el pe o zonă. Din punctul ăsta de vedere, cred că Rareș este o posibilitate. Zilele astea se va concretiza. Eu cred că o să-l vedeți pe Rareș prim-ministru al României și cred că va fi și un prim-ministru bun. Nu merg pe varianta că va fi atât de repede, chiar la această desemnare”, a declarat Fenechiu la Antena 3.

În spațiul public s-au mai vehiculat și alte nume sonore din PNL pentru funcția de premier: Nicoale Ciucă, actualul ministru al Apărării sau Lucian Bode, actualul ministru al Afacerilor Interne.

A apărut și numele lui Emil Boc în ecuație, însă este greu de crezut că acesta și-ar asuma conducerea executivului într-un moment atât de complicat. El a mai trecut o dată printr-o perioadă de criză și s-a ales cu grave prejudicii de imagine.