Cine este omul de afaceri din România care ar fi implicat în tentativa de asasinat a procurorului general al Bulgariei. Numele său a fost făcut public

02 mai 2023
Cine este omul de afaceri din România care ar fi implicat în tentativa de asasinat a procurorului general al Bulgariei. Numele său a fost făcut public

Procurorul general al Bulgariei i-a supărat pe teribil pe mai mulți oameni de afaceri, care ar reprezenta în realitate un grup de crimă organizată. Investigațiile parafate de acesta au dus la descoperiri care însemnau pierderea a milioane de euro. În momentul de față sunt toate serviciile bulgare implicate în aflarea adevărului.

Presa străină dă și numele unui afaceri român, care ar fi implicat în tenatativa eșuată de asasinat. A fost pusă o bombă și doar o minune a făcut ca nimeni să nu fie rănit. De precizat și faptul că unii cred că la mijloc ar putea fi și o înscenare pentru a-l face pe magistrat și mai puternic în fața cetățenilor.

Antena 3 CNN dă numele unui cetățean român ca făcând parte din crima organizată care vrea să destabilizeze sistemul judiciar bulgăresc, citând presa internațională.

Cine este omul de afaceri român care ar fi implicat în tentativa de asasinat a procurorului șef al Bulgariei

Ovidiu Semenesc în vârstă de 55 de ani, de loc din Horez este un influent om de afaceri cu conexiuni până la nivelul serviciilor secrete franceze, cel puţin aşa reiese din presa vecină.

În 2019 autorităţile din Bulgaria au deschis un dosar penal pe numele a doi cetăţeni români şi împotriva unui bulgar.

Acuzaţiile la vremea aceea: şantaj, contrabandă cu ţigări şi înşelăciune.

Potrivit presei din Bulgaria, cei trei i-ar fi cerut unui parlamentar bulgar 12 milioane de euro, ca numele a 10 oficiali din Bulgaria să nu apară într-un raport care urma să fie înaintat Comisiei Europene.

Martorul cheie din acest dosar ar fi un anume Ivan Petleshkov, un fost oficial al Ministerului de Interne și apropiat al șefului crimei organizate din Bulgaria.

Petleshkov, spune presa vecină, a fost intermediarul la care ar fi apelat Semenescu în urmă cu trei ani.

În prezent, românul e căutat prin Interpol de autorităţile din Bulgaria, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare.

Cât despre implicarea sa în tentativa de asasinat asupra procurorului general, nimeni nu a făcut nicio declaraţie oficială.

Până acum nu s-a făcut nicio arestare şi doar o minune sau o înscenare ar fi făcut ca nimeni să nu fie rănit după explozia de ieri.