Cine va fi noul președinte al României? Klaus Iohannis va fi premier. Ludovic Orban a dezvăluit planul conceput în laboratoarele de la Cotroceni

12 nov. 2021
Cine va fi noul președinte al României? Klaus Iohannis va fi premier. Ludovic Orban a dezvăluit planul conceput în laboratoarele de la Cotroceni

În urmă cu doi ani, Ludovic Orban avea totul. Era președintele PNL, premier și unul dintre cei mai puternici oameni în stat. Astăzi a rămas aproape fără nimic și asta din cauza lui Klaus Iohannis, spune el. Nu a dezvăluit, însă ce a dus la ruptura dintre el și șeful statului. În mod cert, lucrurile nu mai funcționau de mult timp.

Rămas în afara ecuației puterii și ca om care nu mai are nimic de pierdut, pe modelul lui Liviu Dragnea, Ludovic Orban a început turul televiziunilor și s-a pus pe dezvăluiri. El susține că în spatele negocierilor dintre PNL și PSD este Klaus Iohannis, care are un plan bine pus la punct.

Nu vrea să se retragă din politică. Vrea să rămână la putere mult timp. Orban insistă pe ideea că președintele României vrea să devină premier după ce-și termină mandatul, ceea ce visa și Traian Băsescu. Însă nu a reușit.

„Este planul lui Iohannis care nu vrea să se pensioneze și care după ce își termină mandatul în 2024 dorește să fie premier. (…) (Dacă se schimbă Constituția – n.r.), președintele nu mai e ales de popor, ci e ales de Parlament și e mai ușor de implementat o negociere politică decât o campanie în care cetățenii români sunt cei care decid”, a spus Orban în emisiunea Ancăi Alexandrescu de la Realitatea Plus.

Planul lui Klaus Iohannis, conceput în laboratoarele de la Cotroceni

Întrebat de aceasta dacă Mircea Geoană ar urma să fie președinte, iar Iohannis premier, Orban a răspuns detaliat.

„Eu am mai fost în filmul ăsta. E posibil. Nu mai poate să fie președinte (despre Ioahnnis – n.r.). El are două mandate pline, nu mai poate fi președinte. Deci el își dorește să fie premier. Și pentru a fi premier are nevoie de câteva lucruri: să controleze PNL și are nevoie de un partener cu care să se înțeleagă, să-i ofere câștigarea președinției României și acel președinte și partener. (Mircea Geoană președinte și Iohannis prim-ministru – n.r.) e posibil, deși dacă ne uităm în istoria alegerilor prezidențiale vom vedea că la alegerile prezidențiale, de regulă, candidatul la funcția de președinte al României a fost președintele PSD, indiferent că a fost Ponta, Geoană, Năstase. Filmul ăsta a mai fost în 2009”.

Fostul lider al liberalilor este de părere că acest plan concept în laboratoarele de la Cotroceni a fost motivul pentru care s-au utilizat toate „pârghiile posibile și imposibile, folosirea amenințărilor, a unor instrumente profund nedemocratice” la Congresul din 25 septembrie, despre care spune că a fost „cel mai nedemocratic din istoria partidelor din România”.