Cresc mult facturile la căldură și gaze de luna viitoare! Cât va plăti o familie pentru un apartament cu 2 sau 3 camere? Calcule oficiale

10 nov. 2022
Cresc mult facturile la căldură și gaze de luna viitoare! Cât va plăti o familie pentru un apartament cu 2 sau 3 camere? Calcule oficiale

Facturile la căldură sunt un adevărat coșmar pentru români, în special acum, când toate prețurile au explodat. Pentru un apartament cu două sau trei camere, oamenii vor plăti facturi uriașe.

Bucureștenii se tem de facturile uriașe la căldură pe care le vor avea în această iarnă, din cauză că ANRE nu a dat avizul pentru noile costuri ale gigacaloriei. Termoenergetica a trimis la ANRE documentația necesară pentru majorarea prețului de transport și distribuție a energiei termice, însă după așteptări îndelungate.

În luna aprilie a acestui an, prețul stabilit pentru gigacalorie a fost de 330 de lei fără TVA (aproximativ 350 de lei cu TVA). Primăria Capitalei va completa cu 510 lei pentru prețul total de 860 de lei.

Chiar dacă prețul final, stabilit de ANRE, trebuia să fie anunțat la data de 1 noiembrie, acest lucru nu s-a întâmplat.

La ce sume vor ajunge facturile la căldură?

Pe acest fond, specialiștii au venit cu mai multe detalii în ceea ce privește facturile bucureștenilor, subliniind că cei care stau într-o garsonieră trebuie să achite peste 350 de lei în această iarnă pe căldură.

Cei care au un apartament cu două camere, vor plăti suma de 700 de lei pentru facturile la căldură.

Oamenii se tem foarte mult de facturile din această iarnă, considerând că nu vor mai rămâne cu niciun ban după ce-și vor plăti datoriile.

„Pe angajamentul nostru de a păstra prețul pentru populație de 350 de lei gicacaloria, din acești 1.150 de lei, cetățenii bucureșteni vor plăti 350 și primăria 800 în lunile care urmează.

Prețul cu care noi funcționăm încă din martie 2021 o să funcționeze și în această iarnă. Subvenția pentru agentul termic, care era în jur de 550 de lei, o să ajungă 800 de lei”, spune primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.