Cristian Tudor Popescu îl distruge pe Ludovic Orban. Ce a dezvăluit CTP despre președintele PNL înainte de marele congres

18 sept. 2021
Cristian Tudor Popescu îl distruge pe Ludovic Orban. Ce a dezvăluit CTP despre președintele PNL înainte de marele congres

Mai sunt doar câteva zile până când liberalii își vor alege un nou președinte. Florin Cîțu sau Ludovic Orban – aceasta este întrebarea la care trebuie să răspundă toți membrii cu drept de vot. Președintele Klaus Iohannis a înclinat serios balanța în favoarea actualului premier, așa că zarurile par deja aruncate.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu l-a făcut praf pe Ludovic Orban într-un interviu la Digi24. Acesta a fost oripilat de discursul liderului liberalilor și spune că acesta și-ar putea găsi loc în partidul AUR, deși crede că nici aceștia nu ar avea ce să mai facă acum cu el.

Viitorul politic al lui Ludovic Orban pare unul de sumbru în acest context și este greu de crezut că el va mai rămâne ulterior în funcție de președinte al Camerei Deputaților.

Ce spune CTP despre Ludovic Orban

„Vă spuneam adineaori că o alianță de guvernare între USR PLUS și AUR este imposibilă. În schimb, domnul Orban după ce, eventual, va pierde aceste alegeri, mă gândesc ce o putea să facă. S-ar putea duce unde? De pildă la alt partid. La AUR!

Ați văzut platforma domnului Orban? Doctrina cu care intră în congres? Naționalist-ortodoxistă, exact cu punctajul lui AUR – românii, biserica, familia și România care nu dă socoteală nimănui.

Când Cîțu a făcut giumbușlucul ăla stupid, să se apuce să reclame la europeni și la Washington că au semnat împreună AUR și USR PLUS moțiunea de cenzură, ce a făcut Orban, cum a reacționat? În loc să spună ce spun eu acum – «E o prostie, o face, așa, de amorul artei» – el a spus «Să terminăm cu atitudinea asta de slugărnicie, să îngenunchem în fața străinilor… Păi noi ne rezolvăm problemele aici, cum să pârâm?». A cui e atitudinea asta?

Domnul Orban se poate duce la AUR cu gândirile sale pe care le-a exprimat dar nici ăia n-au ce să facă cu el.

Nu mai vorbesc de o idee, am văzut-o vehiculată că s-ar face un partid cu niște parlamentari rupți din PNL și cu Tăriceanu, nu știu dacă va fi posibil acest partid făcut de domnii Orban și Tăriceanu, dar dacă va exista îi știu numele: va fi partidul «Tusea și Junghiul», de mare succes!”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi24.