Cum arată noul Guvern condus de premierul Nicolae Ciucă? Raluca Turcan și Florin Cîțu rămân fără funcții

21 oct. 2021
Cum arată noul Guvern condus de premierul Nicolae Ciucă? Raluca Turcan și Florin Cîțu rămân fără funcții

Așa cum era de așteptat, președintele Klaus Iohannis a desemnat un nou premier, după eșecul lamentabil al lui Dacian Cioloș, care a venit cu un cabinet de miniștri cu zero experiență pe domeniile alese. Nicolae Ciucă va fi probabil votat prim ministru de Parlament, cu ajutorul PSD.

USR nu va mai face parte din executiv, iar PNL va rămâne în alianță doar cu UDMR. Sau cel puțin așa arată până acum situație. Potrivit unor surse citate de Antena 3, cabinetul lui Nicolae Ciucă ar trebui să cuprindă numele de mai jos.

De remarcat că Raluca Turcan nu va mai prinde nicio funcție în Guvern, după ce Ludovic Orban o desemnase vicepremier, iar Florin Cîțu, ministru al Muncii. Nici președintele PNL nu va mai face parte din executiv, el urmând probabil să preia președinția Senatului. Este posibil ca în acest context, PSD prin Marcel Ciolacu să conducă acum Camera Deputaților.

„Am decis să îl desemnez drept candidat pentru funcția de premier pe Nicolae Ciucă. Este nevoie de o soluție reală, de un guvern care se apucă să rezolve problemele care îi preocupă pe români. Este obligatoriu să terminăm cu această criză de preocupări care țin doar de politicieni, este inadmisibil să continuăm în acest stil.

Avem criza pandemică, o situație dramatică în spitale, iarna bate la ușă, prețurile la energie cresc și chiar dacă acum avem soluții, trebuie să avem urgent și un guvern cu puteri depline pentru a pune în practică aceste soluții. Am fost foarte mulțumit și bucuros că PNL a venit cu o nouă abordare și cu această propunere, în persoana lui Nicolae Ciucă.”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Cum ar arăta noul Guvern Ciucă

Ministerul Finanțelor – Dan Vîlceanu

Ministerul Transporturilor – Iulian Dumitrescu

Ministerul de Interne – Lucian Bode

Ministerul Muncii – Robert Sighiartău

Ministrul Fondurilor Europene – Cristian Bușoi sau Marcel Boloș

Ministerul Justiției- Cătălin Predoiu

Ministerul Apărării – Nicoleta Pauliuc sau Rareș Bogdan

Ministerul de Externe – Bogdan Aurescu

Ministerul Energiei – Virgil Popescu

Ministerul Agriculturii – Adrian Cozma

Ministerul Mediului – Tanczos Barna

Ministerul Sănătății – Nelu Tătaru

Ministerul Educației – Sorin Câmpeanu

Ministrul Culturii – UDMR

Ministrul Sportului – Eduard Novak