Cumperi fructe și legume de la LIDL? Atunci e bine să știi de unde provin acestea, de fapt. Până acum totul a fost ținut secret

15 nov. 2021
Cumperi fructe și legume de la LIDL? Atunci e bine să știi de unde provin acestea, de fapt. Până acum totul a fost ținut secret
Sursa foto: K. Mitch Hodge on Unsplash

În cazul în care cumperi des produse de la Lidl trebuie să știi că lanțul de magazine comercializează legume și fructe de la mai bine de 9.000 de furnizori. Așa că dacă v-ați pus întrebare de unde provine unul dintre acestea, acum puteți afla foarte simplu.

Reprezentanții lanțului de hipermarketuri au fost deschiși în această privință pentru ca românii să poată afla exact de unde provin produsele comercializate la raft. Potrivit oficialilor companiei, majoritatea provin de la producători de legume și fructe din România, mai exact 92.000 de tone. Această cantitate este cu mult peste cea care provine de la producători din străinătate.

De asemenea, sunt comercializate și multe produse BIO, care sunt marcate distinct cu simbolul BIO sau frunzulița verde pe ambalaj. Acest lucru înseamnă că produsul respectiv e natural, sănătos, 100% sigur pentru întreaga familie și este cultivat în conformitate cu standardele UE.

În 2020, lanțul de magazine avea peste 9.200 de furnizori în total, iar 80% dintre aceștia sunt români, în creștere cu 11% față de anul anterior. În plus sunt în jur de 3.500 de articole românești, dintre care aproape jumătate au locul asigurat în sortimentul permanent, scrie VoxBiz.ro.

Poți vedea exact originea fructelor și legumelor

De asemenea, Lidl a pus la dispoziția clienților o platformă online care-i ajută pe clienți să identifice ușor originea fructelor și a legumelor. Astfel, în orice magazin, tot ce trebuie să faci este să scanezi codul QR aflat pe eticheta lădițelor de pe rafturi.

În acest fel, cumpărătorii pot verifica trasabilitatea legumelor și fructelor, de la plantare până când produsul ajunge în coșul de cumpărături, dar și cine sunt exact furnizorii de la care Lidl cumpăra legume si fructe din întreaga țară.

„Ne dorim ca prin această platformă să redescoperim adevărata prospețime – ce înseamnă că un produs este proaspăt cules, recoltat, livrat. Astfel, invităm toți românii care ne vizitează magazinele să intre pe surprize.lidl.ro/scan, unde pot scana codurile QR de pe lădițe, pentru a afla împreună ce înseamnă să treci pe proaspăt în Piața Lidl”, a declarat Daniel Ștefănescu, membru în Consiliul de Conducere Lidl România