Cutremur în tenis! Simona Halep a început să plângă. Motivul real pentru care Ashleigh Barty, liderul WTA se retrage definitiv din sport la doar 25 de ani

23 mart. 2022
Cutremur în tenis! Simona Halep a început să plângă. Motivul real pentru care Ashleigh Barty, liderul WTA se retrage definitiv din sport la doar 25 de ani
Ash Barty și Simona Halep. Foto: Eurosport

Ashleigh Barty este în momentul de față numărul 1 mondial în tenis la mare distanță de următoarele clasate. După ce a câștigat Australian Open în acest an, sportiva a spus că vrea să-și ia o pauză și nu s-a mai înscris în niciun turneu. Acum a venit cu un anunț șocant pentru întreaga planetă.

La doar 25 de ani, ea a decis să pună punct carierei sportive. Mult timp a fost principala rivală a Simonei Halep, care însă a reușit să o învingă de câteva ori în trecut. Mai exact scorul înfruntărilor este de 3 la 1 în favoarea româncei, însă meciurile câștigate au avut loc înainte ca australianca să devină invincibilă.

Nu este prima dată când ia o astfel de decizie, dar australianca spune că de data aceasta hotărârea ei este definitivă. Ea a dezvăluit că și-a atins toate obiectivele și că nu mai are pentru ce să lupte.

După ce și-a adjudecat Wimbledonul a vrut să renunțe la tenis, dar a revenit ulterior. Acum după ce a câștigat la pas și Australian Open nu mai vrea să joace deloc. Nu mai simte nicio provocare. Într-adevăr aceasta s-a impus în fața tuturor jucătoarelor și pare de neînvins în prezent.

Ashleigh Barty este de 117 săptămâni pe locul 1 și a câștigat trei turnee de grand slam. Ea s-a și logodit în acest an și probabil vrea să se bucure mai mult de viață. Cert este că nu mai vrea să joace tenis. A și acordat un interviu în care și-a motivat decizia.

Cum și-a motivat Ash Barty retragerea

În a doua fază a carierei mele, s-a schimbat o perspectivă în mine, astfel încât fericirea mea nu mai depindea de rezultate și succese. Fericirea mea a depins de a da tot ce pot eu. Victoria de la Wimbledon a încununat toate eforturile vieții mele de sportivă. Am avut un instinct să mă retrag atunci. Am vorbit mult cu echipa.

Sunt împlinită și fericită. Știu de câtă muncă e nevoie pentru a-ți atinge potențialul maxim și am spus-o echipei că nu mai am motivația de a continua. Nu mai am înclinația fizică, nici dorința emoțională și toate celelalte ingrediente de care ai nevoie pentru a-ți duce jocul la nivelul cel mai înalt.” a declarat Ashleigh Barty.

Simona Halep a avut și ea o reacție emoționantă când a aflat că marea sportivă a ales să renunțe la tenis la doar 25 de ani. Nimeni nu se aștepta la această decizie din partea ei.

„Ash, ce pot să spun, știi că am lacrimi în ochi, nu? Prietena mea, îmi vei lipsi în circuit. Ai fost diferită, deosebită și am împărțit câteva momente grozave. Ce urmează pentru tine? Să devii campioană de Grand Slam în golf? Fii fericită și bucură-te de viața ta la maximum! Îmbrățișări și pupici, Simo”, a fost mesajul Simonei Halep, pe Twitter.