De necrezut! Care este cel mai folosit nume de fată din România. Este cel mai popular astăzi și mulți copii sunt botezați așa

23 ian. 2023
De necrezut! Care este cel mai folosit nume de fată din România. Este cel mai popular astăzi și mulți copii sunt botezați așa

Alegerea unui nume potrivit pentru un nou-născut poate fi o sarcină destul de dificilă. Unele nume nu vor fi pe placul tuturor și tocmai din acest motiv, părinții ajung să fie puși în dificultate.

În România, din ce în ce mai mulți părinți preferă prenumele străine pentru copiii lor, iar unele dintre ele au devenit deja celebre la nivel național.

De cealaltă parte sunt și nume tradiționale care continuă să fie apreciate, iar la polul opus avem și nume destul de ciudate, care atrag atenție oricui și care nu sunt văzute cu ochi buni. Ce spun însă statisticile?

Cel mai popular prenume de fată din România este Maria. Urmează apoi Andreea, Elena, Ioana, Alexandra, dar și Ana. La băieți, lucrurile sunt ceva mai diferite.

Cel mai popular prenume de băiat ales de părinții din România este Andrei. Urmează apoi David, Alexandru, Gabriel și Ștefan.

Ce însemnătate au aceste nume? Maria înseamnă ”iubită”, ”mare a amărăciunilor” și ”stea de mare”. Este cel mai utiluizat nume de origine biblică, fiind cunoscut ca simbol al purității.

Totodată, numele este purtat de Sfânta Fecioară Maria, cea care L-a născut pe Iisus Hristos, lucru care îl face și mai deosebit.

De cealaltă parte, Andrei, sau Andreea, unele dintre cele mai celebre nume din România provin din grecescul ”Andros” care înseamnă bărbăție, curaj. Este extrem de popular în primul rând datorită Sfântului Apostol Andrei, cel dintâi chemat, care a adus creștinismul pe meleagurile noastre.

Care sunt cele mai ciudate prenume din România

De cealaltă parte, numele de Elena provine tot din grecescul „helen”, care semnifică lumină și frumusețe, fiind asociat cu razele soarelui.

Numele de Ion, sau de Ioana, pe de altă parte, provine de la cuvântul ebraic „Johanan”care simbolizează milostenia.

Dincolo de cele mai celebre prenume de fete și de băieți din România, avem și unele mai ciudate. Da, mulți copii se numesc așa, iar unele dintre acestea poate nu le-ai auzit niciodată.

Termopan, Facultatea, Constituția, Sentiment-Brusli, Făt-Frumos, Președinte, Ministru, Roberto-Bagio, Mihai-Eminescu, Mariano-Monamour, Dacia, Logan, Mercedes, Solenza sau Renault, Struţ, Paracetamol, sunt unele dintre cele mai ciudate prenume care există în România la momentul actual.