Decizie finală. Cu cât cresc pensiile și alocațiile copiilor începând cu 1 ianuarie 2022. Raluca Turcan a făcut anunțul oficial

12 nov. 2021
Decizie finală. Cu cât cresc pensiile și alocațiile copiilor începând cu 1 ianuarie 2022. Raluca Turcan a făcut anunțul oficial
Sursa foto: Facebook

Ministrul Muncii vine cu vești bune, anunțând creșteri pentru pensii, alocații, dar și salariul minim de anul viitor. Totuși, Raluca Turcan nu a fost foarte clară în ceea ce privește procentele cu care acestea vor crește din 2022.

Ministrul interimar al Muncii, Raluca Turcan, a precizat joi că pensiile, alocațiile și salariul minim vor fi majorate de anul viitor, toți liberalii susținând acest demers.

„Orice om politic responsabil îşi doreşte să majoreze veniturile, deci cu siguranţă temele acestea nu ne vor despărţi. Majorarea veniturilor nu e un subiect care să ne despartă”, a spus Raluca Turcan, făcând referire la relaţia PNL cu PSD.

Procentul de majorare va fi stabilit

Pe de altă parte, Raluca Turcan nu a spus clar care este procentul cu care veniturile vor fi majorate. Ministrul a punctat că acest aspect urmează să fie stabilit ulterior.

„Avem calculate diferite tipuri de impact bugetar şi în funcţie de veniturile pe care le vom avea la dispoziţie, aşa cum am anunţat de fiecare dată până acum, stabilim procentul exact. Şi eu am declarat că facem proiecţii la Ministerul Muncii pentru indexări de pensii între 6 şi 12%, majorarea alocaţiilor este deja pregătită şi bugetată în proiectele pe care le avem. Sunt majorări pe care noi le avem în vedere, urmează să anunţăm exact procentul. (…) Avem şi decizie luată deja de a creşte salariul minim începând cu 1 ianuarie”, a explicat Raluca Turcan.

Turcan: Nu vor fi concedieri

În ceea ce privește posibilitatea ca PNL să cedeze social-democraților fotoliul de la Ministerul Muncii, Raluca Turcan a precizat că până acum discuțiile nu au inclus acest subiect. De asemenea, Turcan a negat posibilitatea unor concedieri.

„Nu am participat la o discuţie care să presupună concedieri. (…) Scopul unui program de guvernare nu se rezumă la o persoană, ci la principii, de a continua reforma marilor sisteme. Reforma asistenței sociale, să venim cu servicii integrate, să creștem ocuparea, iar veniturile să crească și pentru cei care muncesc. Întotdeauna trebuie să găsești puncte de vedere în comun. În momentul de față suntem în discuții tehnice pe pensii, alocații. Există un calendar și vom anunța când vom lua o decizie. Urmează să mai avem discuții tehnice. Deciziile se iau împreună cu cei de la Finanțe”, a mai spus Raluca Turcan.