Demisie de răsunet la DIGI! Cui i-ar fi aservit postul de televiziune Digi24. Acuzații extrem de grave

06 oct. 2021
Demisie de răsunet la DIGI! Cui i-ar fi aservit postul de televiziune Digi24. Acuzații extrem de grave

Multe plecări din mass media în ultima perioadă și multe acuzații la adresa patronilor posturilor de televiziune. Prezentatorii și reporterii rup tăcerea și spun că refuză să mai lucreze în locuri în care sunt obligați să dezinformeze. 

O demisie neașteptată a zguduit puternic Digi24, postul de știri cu cea mai mare credibilitatea în România. Stealian Muscalu, realizatorul emisiunii Business Club a decis să renunțe la jobul său după 10 ani. „În prezent, presa mare este aservită”, spune acesta într-un material video publicat pe Facebook.

Jurnalistul, care are 25 de ani de exeperiență acuză practic conducerea DIGI că i-a impus să prezinte informații eronate către public, iar el nu a fost de acord cu acest lucru.

Stelian Muscanu face acuzații extrem de grave

„În acest moment, proiectul Digi 24, pentru mine, reprezintă trecutul. Marea problemă este că, în prezent, presa mare este aservită. Şi, atenţie, deşi nu-mi plac generalizările, o să merg spre această zonă. Şi aici există un cerc vicios.

Din cauza faptului că, de prea multe ori, de cele mai multe ori, informaţiile nu ajung în mod corect şi echilibrat, vedem odată la patru-cinci ani că şi votul oamenilor este cumva haotic.

Tocmai din cauza faptului că în această zonă în care ar trebui să se transmită informaţii corecte, care să le deschidă minţile oamenilor şi oamenii să poată lua decizii în cunoştinţă de cauză, iată există o mare problemă.

Asta pentru că avem o clasă politică extrem de nocivă. Este ca un cancer – dacă privim societatea ca un organism viu. Cancerul acesta s-a extins şi a atins şi presa. În momentul în care vom reuşi să scăpăm de cancer şi să avem, implicit, o presă curată, atunci lucrurile ar putea să se îndrepte spre un drum normal.

Voi face în continuare analize economice, voi veni aici şi vă voi spune ceea ce cred eu că este normal, că este corect.
Voi încerca să analizez în continuare deciziile luate la nivel guvernamental. Şi aici le voi putea spune aici cum cred eu că este de cuviinţă, aşa cum cred eu că este normal să fie transmisă informaţia.”, a spus Stelian Muscalu pe rețelele de socializare.