Demisii de răsunet la PRO TV! Două vedete de bază se pregătesc să părăsească postul. Unde pleacă

24 ian. 2022
Demisii de răsunet la PRO TV! Două vedete de bază se pregătesc să părăsească postul. Unde pleacă

Surprize mari pe piața media. Chiar la început de an au loc multe mutări interesante de la o televiziune la alta. Interesant este că reporteri consacrați pe domeniile lor aleg să plece de la televiziuni de top la unele cu un impact mai mic. Este vorba despre Etno Tv, care seara se va transforma în post de știri și Euronews România, care este finanțat practic de statul român.

Postul care are franciză în multe state din Europa trebuia să emită deja și la noi, însă lucrurile se mișcă lent. Redactor Șef este Andra Miron, care toată viața a prezentat la Realitatea TV știri citite de prompter, însă în ultimii ani a fost director de comunicare la Consiliul Județeal Ilfov. Experiența nu o recomanda pentru o astfel de poziție, însă interesant va fi de urmărit de ce statul român plătește bani de la bugetul de stat către un canal de știri, în contextul în care facturile la energie explodează tocmai pentru că nu se acordă suficiente subvenții.

Euronews va fi postul de televiziune al Universității Politehnica București. Deși studenții nu au nici pe departe condiții bune de studiu, rectorul Mihnea Costoiu alege să ceară bani la stat pentru a finanța un post de televiziune de știri, iar statul român îi dă acești bani. Foarte bizar business. Similar cu afacerea măștilor.

Două vedete PRO TV se pregătesc să părăsească postul

Revenind la demisii, se pare că două vedete din online ale PRO TV ar fi trecut concursul la Euronews și ar putea părăsi postul. Este vorba despre Vitalie Cojocari, care este reporter de 17 ani la postul lider de televiziune și are o emisiune de interviuri online și de Ștefana Todică, cea care prezintă iBani, pentru ȘtirileProTv online.

Jurnaliștii de la paginademedia.ro susțin că tânăra care în trecut a lucrat la Digi24 ar fi destul de sigură că vrea să plece spre Euronews, în timp ce Vitalie Cojocari nu a luat o decizie în acest sens.

Xenia Croitoru ar urma să plece de la Antena 3 spre Euronews, după zece ani de experiență în trustul Intact, iar Andreea Munteanu, unul dintre cei mai buni producători ai postului va pleca la Etno TV, acolo unde s-au mutat deja mai multe nume importante de la Realitatea Plus, în frunte cu Marius Huc, șeful pe departamentul de știri.