Dezastru total pentru Dedeman! Zeci de magazine s-ar putea închide. Frații Pavăl sunt disperați

05 nov. 2021
Dezastru total pentru Dedeman! Zeci de magazine s-ar putea închide. Frații Pavăl sunt disperați
Sursa foto: dedeman.ro

Frații Pavăl, patronii binecunoscutului lanț de magazine Dedeman sunt puși în mare dificultate de măsurile luate de Guvern. Din cauza certificatului verde vânzările companiei au scăzut la jumătate, iar dacă situația se prelungește impactul va fi unul devastator.

În opinia lui Dragoș Pavăl, unul dintre proprietarii Dedeman, impactul va afecta toți retailerii în mod egal, dar nu numai. Acesta spune că dacă situația se prelungește vor fi afectați și producătorii, dar și funcționarii care lucrează la stat. Dragoș Pavăl mai spune că din cauza noilor dispoziții, Dedeman a fost nevoit să reducă drastic aprovizionarea de la furnizori, în mare parte companii românești.

„În acest moment, suntem nevoiţi să per­mitem accesul în magazine doar clien­ţilor care deţin un certificat verde. Înţele­gem să respectăm deciziile autorităţilor, nu avem alternativă. De când au intrat în vi­goare noile dispoziţii legale, traficul în ma­ga­zinele noastre a scăzut cu circa 45% şi, drept rezultat, am fost obligaţi să reducem co­menzile de aprovizionare la furnizori, care sunt în proporţie de peste 85% compa­nii româneşti.

Dacă această situaţie se pre­lun­geşte, impactul în industrie va fi devas­ta­tor şi îi va afecta în mod egal atât pe retai­leri, cât şi pe producători, atât pe funcţio­narii care lucrează pentru stat, cât şi pe toţi cole­gii din mediul privat, atât pe cei vacci­naţi, cât şi pe cei nevaccinaţi”, spune Dragoş Pavăl, potrivit Ziarul Financiar.

Businessuri puse în dificultate

În acest context, proprietarul Dedeman adaugă și faptul că această mă­su­ra este o formă de responsabilitate socială. De asemenea, Dragoș Pavăl punctează că business-urile sunt constrânse să aleagă între clienți, o situație care nu este deloc plăcută.

„Este limpede că niciun business şi nici­un antreprenor nu-şi doreşte să fie con­strâns să aleagă între clienţii săi, pentru că fie­care dintre aceştia este important în ega­lă măsură. Însă totodată, fiecare dintre noi trebuie să contribuie pentru ca un număr cât mai mic de oameni să fie expuşi şi să-şi pună sănătatea în pericol”, mai spune Dragoş Pavăl.

Reamintim că, potrivit Hotărârii de Guvern, doar persoanele vaccinate sau trecute prin boală au acces în centrele comerciale. Singura excepție prevăzută de autorități pentru cei nevaccinați este reprezentată de situația în care aceștia merg la centrele de vaccinare pentru a se imuniza. Însă și acest lucru se face pe culoare de acces separate.

În plus, pentru serviciile publice comunitare care funcţionează în mall-uri, se permite şi accesul persoanelor care au test negativ pentru COVID-19.