După Cîțu și Ciucă, PNL vine cu a treia propunere de premier! Nume surpriză cu care se va merge la Cotroceni (SURSE)

26 oct. 2021
După Cîțu și Ciucă, PNL vine cu a treia propunere de premier! Nume surpriză cu care se va merge la Cotroceni (SURSE)

România își numără morții, iar politicienii funcțiile. Valul 4 a lovit crunt țara noastră, iar partidele sunt multa mai interesate de lupta pentru putere decât gestionarea catastrofei cu care se confruntă cetățenii. Premierul Klaus Iohannis l-a desemnat pe generalul Nicolae Ciucă să formeze guvernul, după ce Dacian Cioloș a fost respins de Parlament.

Primele discuții cu USR și PSD au eșuat. Acestea nu doresc să susțină un guvern minoritar PNL-UDMR, iar Florin Cîțu pare fericit cu această decizie. Mai multe surse politice au dezvăluit că acesta a fost foarte supărat că președintele Klaus Iohannis nu l-a numit tot pe el pentru funcția supremă de la Palatul Victoria.

Generalul Ciucă a amenințat că-și va depune mandatul, după ce a întâlnit animozități chiar din interiorul PNL. Acesta avea o abordarea mai flexibilă cu PSD și USR, dar Florin Cîțu se opune cu vehemență.

Cine ar putea fi al treilea premier de la PNL

În acest context, liberalii deja au discutat o variantă de rezervă: un al treilea premier cu care să meargă la Cotroceni. Numele vehiculat este unul surpriză, deși s-a tot vorbit despre el.

Lucian Bode este o posibilă alternativă. Acesta este în prezent ministrul Afacerilor Interne, iar în trecut a mai deținut portofoliile de la Transporturi și Economie. El reprezintă grupul din Ardeal și este practic singurul reprezentant al acestei formațiuni în Guvern, deși în acea zonă s-au obținut cele mai bune rezultate electorale.

Klaus Iohannis i-a chemat ieri la o discuție pe Florin Cîțu și Nicoale Ciucă pentru a discuta despre situația tensionată care s-a creat. Se pare că principala problemă o reprezintă lipsa de flexibilitate a fostului premier, care uită că a fost ales președinte al PNL doar pentru că a avut susținere de la Cotroceni.