Elena Udrea, nou dosar penal și este la doar un pas de închisoare. Cine i-a dat mită 4 MILIOANE de euro ca să păgubească statul român cu miliarde

28 sept. 2021
Elena Udrea, nou dosar penal și este la doar un pas de închisoare. Cine i-a dat mită 4 MILIOANE de euro ca să păgubească statul român cu miliarde

Elena Udrea a fost deja condamnată la 8 ani de închisoare în prima instanță în dosarul finanțării campaniei electorale a lui Traian Băsescu din anul 2009. Dar nu este singura ei problemă. Luni, 27 septembrie a început judecata pentru una dintre cele mai maru pagube produse statului român.

Elena Udrea ar fi luat mită o sacoșă cu 3,8 milioane de dolari plus publicațiile Evenimentul Zilei și Capital, de la băiatul deștept din energie, Bogdan Buzăianu pentru a-i prelungi contractele cu Hidroelectrica. România ar fi pierdut astfel miliarde de euro. Denunțătorul este chiar cel care i-a dat banii, iar mator este cel care a cărat banii cu sacoșa, Radu Budeanu, patronul CanCan și Gândul.

Acesta din urmă a semnat un acord de recunoaștere a vinovației pentru infracțiunea comisă și a primit doi ani cu suspendare. În schimb Elena Udrea riscă o condamnare foarte mare. La fel și Dan Andronic, cel care a primit apoi, printr-o firmă interpusă publicațiile Evz și Capital. El este acuzat de mărturie mincininoasă și are deja o condamnare de 3 ani și jumătate de închisoare cu suspendare.

Mogulul riscă și el să ajungă după gratii pentru că încă o pedeapsă cu suspendare înseamnă direct executare. La proces, atât Udrea, cât și Andronic au venit cu mașini de câteva sute de mii de euro.

Presa nu a fost de față, doar Antena 3 și Mălin Bot, care a relatat pe larg ce s-a întâmplat acolo.

Dosarul Hidroelectrica – Mălin Bot vine cu detalii importante

„Director financiar de la Energy Holding, audiat ca martor, despre o sacoşă cu 2,5 milioane de euro: „Era pentru Elena Udrea!”
„Era o sacoşã cu bani, echivalentul a 2,5 milioane de euro în diverse valute. Bogdan Buzãianu mi-a dat sacoşa sã o pun în seif”.
Martorul mai povesteşte cum, dupã câteva zile, „domnul Buzãianu mi-a spus sã iau sacoşa cu bani şi sã o dau lui Radu Budeanu.

„Apoi sumele pentru Udrea s-au suplimentat”, a mai spus martorul referindu-se la perioada de dupà cãderea Guvernului Boc.
„Udrea a rãmas tot la butoane, a spus Radu Budeanu”, adaugã martorul.

În total este vorba despre 3,8 milioane de dolari şi 900.000 de euro pachetul majoritar de acțiuni de la EVZ, aşa devenind patron acolo actualul infractor Dan Andronic, mogul al Cartelului Mafia Media.

L-am întrebat pe Andronic dacã e pregãtit sã meargã la puşcãrie şi a avut o reacție jenantã.
Infractorul Radu Budeanu, patron CanCan, a recunoscut tot, a povestit cum a dus mai departe şpaga pentru Udrea.
A fãcut un acord de vinovãție validat în Justiție şi a luat cu suspendare.
Am întrebat-o pe Udrea dacã fuge iar din țarã, când o condamnã, veți vedea reacția ei.
Cazul Hidroelectrica e extrem de important, este legat de paraziții de pe sistemul energetic național din cauza cãrora e mai scump curentul electric.

Nimeni din presã nu a fost, în salã, numai Antena 3, ca sã o victimizeze pe Udrea.
Infractorul Dan Voiculescu, mogul Antena 3, a avut şi el o firmã care beneficia de contracte cu Hidroelectrica.
Cum a fãcut Udrea sã obținã asemenea Omerta din partea presei e un mister, dar e de speriat ce control încă are asupra redacțiilor din România.”, a scris Mălin Bot pe facebook, care a postat și pe Youtube imagini jenante cu Udrea și Andronic.