Elena Udrea, tupeu fără margini! Gest revoltător în fața judecătorilor. Aceasta trebuia să fie audiată în dosarul Hidroelectrica

25 oct. 2021
Elena Udrea, tupeu fără margini! Gest revoltător în fața judecătorilor. Aceasta trebuia să fie audiată în dosarul Hidroelectrica

Elena Udrea este condamnată la 8 ani de închisoare cu executare, în primă instanță, în dosarul finanțării campaniei electorale a lui Traian Băsescu din anul 2009. Ioana Băsescu a primit și ea 5 ani de închisoare în același proces. Dar probleme pentru fostul ministru al Turismului nu se termină aici.

Elena Udrea mai are pe rol și alte dosare, printre cele mai grele fiind cel în care este acuzată că ar fi luat mită 5 milioane de dolari de la băiatul deștept din energie, Bogdan Buzăianu, pentru ca acesta să primească un contract foarte avantajos pentru el. Astfel statul român ar fi fost prejudiciat cu sute de milioane de euro.

Elena Udrea ar fi primit o valiză cu 3,8 milioane de dolari de la Radu Budeanu, patronul CanCan, Ciao ProSport și Gândul, care ar fi fost practic cărăușul lui Bogdan Buzăianu, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori. Acesta și-a recunoscut fapta și a negociat să primească o pedeaspă cu suspendare.

Elena Udrea a refuzat să intre în sala de judecată

În plus, Elena Udrea ar mai fi primit de la milionarul respectiv și cele două publicații Capital și Evenimentul Zilei, pe care le-ar fi cedat lui Dan Andronic, cu scopul de a le folosi pentru campaniile electorale. Acesta este și el acuzat în același dosar și riscă închisoarea, după ce a primit 3 ani și jumătate cu suspendare în dosarul Băneasa.

Astăzi, Elena Udrea urma să fie audiată în procesul său, dar a refuzat să intre în sala de judecată. Pretextul folosit este că nu ar fi fost vaccinată, deși este greu de crezut așa ceva, ținând cont cât de mult a călătorit în ultima vreme.

Mai mult, Elena Udrea este acuzată că ar fi adus statului român prejudicii de miliarde, dar tocmai a investit în cel mai scump complex rezidențial din Cluj, unde a putut plăti sute de milioane de euro pentru a demara construcția.

Udrea îi face plângere judecătoarei

”Doamna Udrea a venit în apropierea Curții de Apel, mi-a solicitat sfatul în legătură cu accesul ei în această instituție publică, iar opinia mea a fost că nu trebuie să intre în Curtea de Apel, fiind nevaccinată, pentru că poate fi supusă vreunei sancțiuni. Eu am văzut dezbaterile din presă cu privire la opinia CSM, că această Hotărâre de Guvern nu interzice accesul justițiabililor în sala de judecată. Eu cred că CSM nu poate să anuleze o Hotărâre de Guvern”, a declarat Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea.

La ultimul termen, de la sfârșitul lunii septembrie,  Elena Udrea a transmis că îi va face judecătoarei plângere la CSM, pe motiv că aceasta ar fi țipat în fața apărării. Tupeul ei este nemărginit.