Emil Boc intervine în jocurile puterii! Pe cine vrea acesta premier

16 oct. 2021
Emil Boc intervine în jocurile puterii! Pe cine vrea acesta premier

Criza politică este departe de a se încheia. Dacian Cioloș a fost desemnat de președintele Klaus Iohannis să formeze un nou Guvern, însă acesta nu reușește să găsească sprijin la celelalte partide. Liberalii nu vor să susțină USR, iar mesajul lor rămâne clar. Cei care au dat jos executivul Cîțu trebuie să găsească soluții singuri.

Dacian Cioloș a încercat să găsească sprijin la UDMR și PNL, însă nu a ajuns la niciun rezultat. De altfel, aceasta a fost și predicția tuturor analiștilor. Liderul USR este dispus să meargă la Cotroceni cu un Guvern monocolor, însă în mod cert acesta ar pica în Parlament.

Dacian Cioloș a transmis că este dispus să renunțe la postul de premier în favoarea PNL și a înaintat și două nume: Ilie Bolojan și Emil Boc. Doar că primarul Clujului nici nu vrea să audă de aceasta variantă. Soluția lui este alta: Florin Cîțu prim ministru până la capăt.

Mesajul lui Emil Boc

”Răspunsul nostru trebuie să fie constant cu ce am spus: sarcina formării guvernului apaține celor care au dat guvernul PNL. Tu ai avut o majoritate și ei au obligația să dea Guvernul României, că ei l-au dat jos. Nu veniți la noi, mergeți la cei cu care ați dat jos guvernul”, a spus Emil Boc în fața colegilor lui, în Biroul Executiv al PNL.

De cealaltă parte, cei de la USR încearcă să joace cartea iresponsabilității. Dau vina pe liberali pentru această criză și spun că ei sunt dispuși la negocieri, dar că din păcate nu au cu cine.

Tot acest război politic se poartă în timp ce valul 4 al pandemiei a băgat sistemul medical în colaps. Zeci de spitale din întreaga țară au rămas fără medicamente, iar secțiile de Terapie Intensivă sunt pline până la refuz.

În acest context dramatic, bolnavii de cancer sau alte boli cronice nu pot primi tratamentul la timp sau nu pot fi operați, ceea ce face ca numărul deceselor în România să crească într-un mod accelerat.