Emma Răducanu o distruge pe Simona Halep! Românca a primit lovitura de grație, chiar înaintea primului meci de la Transylvania Open

27 oct. 2021
Emma Răducanu o distruge pe Simona Halep! Românca a primit lovitura de grație, chiar înaintea primului meci de la Transylvania Open

Simona Halep a primit cea mai proastă veste posibilă, chiar înaintea primului meci de la Transylvania Open, unde va întâlni o altă româncă, pe Gabriela Ruse. Emma Răducanu a reușit deja să se califice în turul 2, după un joc nu foarte bun contra solvenei în vârstă de 30 de ani, Polona Hercog.

Simona Halep a ieșit din top 20 WTA pentru prima dată în ultimii opt ani. Aceasta se afla pe poziția 18, însă i s-au retras punctele de la Turneul Campioanelor, unde se calificase în urmă cu un an, iar asta i-a adus penalizarea aferentă.

În paralel, Emma Răducanu își continuă ascensiuea. La doar 18 ani aceasta este considerată noul fenomen al tenisului mondial și toți ochii sunt ațintiți asupra ei. Contractele de marketing sunt uriașe, iar britanica s-a trezit peste noapte milionară. Ea reușește să atragă atenția pe oriunde merge.

Deși Simona Halep s-a bucurat mereu de un număr foarte mare de fani și de întreaga atenție a românilor, de data aceasta sunt foarte mulți cei care doresc să se fotografieze și să o vadă pe Emma Răducanu. Adolescenta este considerată un adevărat star, iar fostul lider mondial a trecut pe plan secund.

Emma Răducanu, noul star în tenis. Simona Halep a trecut pe locul 2 și pentru români?

În toate conferințele de presă, Simona Halep este întrebată de Emma Răducanu și aceasta are numai cuvinte de laudă la adresa adversarei sale, dar în realitate este ușor deranjată de faptul că toată atenția s-a mutat asupra tinerei în vârstă de 18 ani.

Emma Răducanu a câștigat primele puncte WTA chiar la Cluj, iar la final a ținut neapărat să vorbească în limba română, ceea ce i-a atras și mai multă simpatie din partea tuturor. Tatăl său este originar din București și se află alături de ea în acest turneu.

„Vreau să încercăm puțin în română și, dacă nu mai pot, schimb în engleză. Azi a fost un meci foarte dificil. Ea a fost foarte tare, eu cred că n-am jucat așa bine, dar am câștigat și am așa multă bucurie acum! Vreau să mulțumesc foarte mult, este un turneu foarte bine organizat. Mie îmi place foarte mult România, cred că sunt acasă aici”, a spus Emma Răducanu în interviul de după meci, care i-a fost luat de jucătoarea de tenis Alexandra Dulgheru.

„Mulțumesc și vreau să zic că acum mi-e un pic rușine să vorbesc în română, dar dacă stau aici un pic pot să fiu mai bună”, a completat britanica, iar Alexandra Dulgheru i-a răspuns: „Ai cucerit o țară întreagă, stai liniștită!”.

Așadar entuziasmul pentru Emma Răducanu a lăsat-o pe Simona Halep în plan secund, mai ales că aceasta nu mai reușește în ultima perioadă performanțele cu care și-a obișnuit fanii.