Emma Răducanu se retrage de la turneul de la Chicago. Cum justifică gestul ei și când va juca din nou

22 sept. 2021
Emma Răducanu se retrage de la turneul de la Chicago. Cum justifică gestul ei și când va juca din nou

Emma Răducanu anunțase că va participa la turneul WTA de la Chicago, dar pe ultima sută de metri aceasta a transmis că nu se va prezenta pe terenul de joc. Mai mult de atât, britanica de origine româno-chineză nu a oferit nicio explicație pentru gestul său.

Emma Răducanu se află în prezent pe locul 22 WTA și după ce a câștigat US Open a devenit cea mai mediatizată jucătoare de tenis. Astfel că au început să curgă și contractele de publicitate pe sume foarte mari de bani. Ceea ce înseamnă o presiune în plus de la adolescentă de la care toți așteaptă foarte mult.

Turneul de la Chicago începe pe 27 septembrie, însă Emma Răducanu deja nu-l mai are ca obiectiv. Nu se știe exact când va reveni pe terenul de joc, însă este așteptată să ia startul la cel de la Indian Wells, care va debuta pe 6 octombrie.

Emma Răducanu a avut un atac de panică pe teren

Și Simona Halep are în plan participarea la acest turneu extrem de important și probabil întreaga elită a tenisului mondial va fi acolo. Rămâne de văzut dacă Emma Răducanu va reveni în circuit.

Reamintim că la începutul anului aceasta se afla pe locul 338 WTA. Debutul ei în lumea mare a tenisului a fost făcut la Wimbledon, unde a ajuns până în optimi. A abandonat din cauza unui atac de panică, după ce în turul precedent o zdrobise pe Sorana Cîrstea.

În SUA a fost mult mai bine pregătită din punct de vedere mental și a reușit un salt impresionant în clasamentul WTA. Acum toată lumea așteaptă ca ea să-și confirma valoarea și să arate că nu a fost doar o întâmplare perfoamnța ei extraordinară.