ENEL pleacă din România! Anunț pentru toți clienții. Ce se întâmplă cu cei peste 3 milioane de români care au abonamentele aflate în vigoare

20 ian. 2023
ENEL pleacă din România! Anunț pentru toți clienții. Ce se întâmplă cu cei peste 3 milioane de români care au abonamentele aflate în vigoare

Continuă schimbările în domeniul furnizorilor de energie și de gaze. Clienții ENEL trebuie să știe de ultima modificare anunțată de companie. 

Au loc modificări majore la ENEL. Conform ultimelor informații, ENEL România ar urma să aibă un proprietar nou în curând. Se pare că procesul de negociere ar fi finalizat într-o proporție de aproximativ 70%.

Astfel, dacă nu vor apărea alte situații neașteptate, iar lucrurile merg conform planului, documentele vor fi semnate în cel mult 2-4 săptămâni, iar atunci ENEL România va avea oficial, un nou proprietar.

Radar scrie că negocierile dintre compania publică de electricitate din Grecia, PPC, cu grupul italian ENEL pentru achiziționarea ENEL România ar urma să fie oficial finalizate cel târziu până la jumătatea lunii februarie.

Surse de rang înalt din cadrul PPC au oferit câteva detalii în acest sens. Sursa citată precizează că verificarea activelor Enel România – due diligence – progresează rapid, fără să scoată la iveală până acum surprize neplăcute.

 Ce se întâmplă cu ENEL România

”Informațiile respective spun că procesul este finalizat în proporție de aproximativ 70% și, cu excepția situațiilor neașteptate, documentele vor fi semnate în cel mult 2-4 săptămâni”,  relatează Naftemporiki preluat de Rador.

Ce se întâmplă atunci când negocierile vor fi închise cu succes și cum sunt afectați clienții ENEL? Ei bine, mai departe consiliul de Administrație al PPC, companie listată la Bursa din Atena, va decide dacă societatea va prezenta o ofertă obligatorie către Enel și suma la care se va ridica această ofertă.

Decizia va marca o schimbare majoră pentru PPC, deoarece se va extinde pe piața din Balcani, o extindere ce reprezintă o prioritate strategică pentru companie și servește, de asemenea, obiectivului mai larg de a îmbunătăți poziția geostrategică a Greciei în regiune.

De asemenea, se va mai reuși și un ”salt” de ordinul a 623 MW în direcția dezvoltării portofoliului de surse regenerabile de energie.