Ești client ENGIE sau ENEL? Iată ce trebuie să aici de urgență. A devenit OBLIGATORIU. Vei plăti enorm pe facturi dacă nu faci asta

28 ian. 2023
Ești client ENGIE sau ENEL? Iată ce trebuie să aici de urgență. A devenit OBLIGATORIU. Vei plăti enorm pe facturi dacă nu faci asta

Clienții ENGIE trebuie să fie la curent cu ultimul avertisment venit din partea furnizorului de energie și gaze. Acest lucru este obligatoriu, iar cei care nu îl fac, riscă să se trezească cu niște probleme. Același lucru este valabil și pentru cei care au contract cu ENEL:

Conform anunțului făcut de la ENGIE, este vorba despre serviciile tehnice obligatorii, dar și despre cele necesare pentru funcționarea instalațiilor.

În cazul în care nu știai, ambele trebuie să fie făcute obligatoriu, de către furnizorii de energie din România. Mare atenție deci, să nu cumva să efectuați astfel de servicii cu anumite persoane neautorizate.

La cât timp trebuie făcute acestea? Conform celor de la ENGIE, verificările tehnice sunt realizate odată la doi ani de zile. Pot fi făcute fie de furnizor, fie de o companie terță, însă în orice caz, furnizorul trebuie notificat.

Ce trebuie să faci obligatoriu dacă ești client ENGIE

Mai mult de atât, cei de la ENGIE România explică și o parte dintre reglementările despre care trebuie știe toți clienții. Verificările tehnice se realizează la doi ani, în timp. ce reviziile odată la 10 ani.

De asemenea, este nevoie și de un contract atunci când sunt realizate.

”Serviciile tehnice se împart în două categorii: serviciile tehnice obligatorii (Ordinul nr. 179 din 2015) și diverse servicii necesare pentru bună funcționare a instalațiilor tale și a diverșilor consumatori de energie. Ordinul nr. 179 din 2015 reglementează prestarea verificărilor și a reviziilor pentru instalațiile de utilizare a gazelor naturale.

Verificările tehnice se efectuează la fiecare 2 ani, iar reviziile la fiecare 10 ani. Conform ordinului, aceste servicii sunt responsabilitatea legală a clientului final, iar noi, ENGIE, furnizor de energie te informăm cu 60 de zile înainte de termenul limită pentru prestarea serviciului. Astfel de servicii se prestează în baza unui contract semnat cu orice operator economic autorizat A.N.R.E, aflat în Lista autorizațiilor agenților de gaze naturale de pe site-ul instituției române”, se arată în informarea ENGIE.