Evenimentul de promovare a Dialogului Social din regiunea Nord Vest – Oradea

02 aug. 2022
Evenimentul de promovare a Dialogului Social din regiunea Nord Vest – Oradea
Sursa: Shutterstock

Consiliul Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR) a organizat în prima parte a anului 2022, în toate regiunile țării, o serie de evenimente de dialog social ce au avut ca principal scop pregătirea IMM-urilor și creșterea gradului de implicare al acestora în domeniul dialogului social. În data de 14 iulie 2022, au participat la acest dialog reprezentanți ai autorităților publice și ai IMM-urilor din Oradea, într-o discuție în jurul mesei rotunde, conform modelului de succes Norvegian.

 Printre participanți s-au numărat Mintas Ioan – Prim-vicepreşedinte strategie și imagine CNIPMMR, Dumitru Tolea- Prefect Bihor, Sandel Dima – Cimisar Politie Bihor.

 Cursul face parte din activitățile “CENTRE FOR BETTER REGULATION FOR SME’S” înființat de către CNIPMMR și se concentrează pe promovarea unui dialog tripartit etic și eficient și pe realizarea unui schimb de experiență între partenerii sociali norvegieni și cei români pentru consolidarea dialogului social în România.

Informații de background

Consiliul Național al IMM-urilor din România (CNIPMMR) în parteneriat cu SME Norway, structură corespondentă a CNIPMMR în Norvegia, implementează în perioada 01.01.2021-31.08.2022 proiectul “Center for better regulation for SMEs”

Principalele obiective alea acestuia sunt reprezentate de:

  1. Îmbunătățirea calității dialogului social în România prin crearea „Centrului pentru o mai bună reglementare pentru IMM-uri”
  2. Consolidarea capacității operaționale a partenerilor sociali români, în domeniul dialogului social, prin intermediul transferului de know-how de la omologii norvegieni
  3. Promovarea unui dialog social mai etic și mai eficient prin derularea de campanii educaționale și de conștientizare a importanței dialogului social

* Sprijinit de Norvegia prin Granturile Norvegia 2014-2021, în cadrul programului „Dialog social – Muncă decentă”.