Experții de la NASA, mesaj pentru întreg globul! Pe 19 noiembrie va fi cea mai lungă eclipsă de lună din acest secol. Ce se va întâmpla

09 nov. 2021
Experții de la NASA, mesaj pentru întreg globul! Pe 19 noiembrie va fi cea mai lungă eclipsă de lună din acest secol. Ce se va întâmpla
A star shines below the partially eclipsed moon Wednesday morning October 8, 2014 in this picture made through an amateur astronomer's 8-inch telescope at 6:06 a.m.

NASA anunță că o eclipsă parțială de lună se va produce pe 19 noiembrie și va fi cea mai lungă eclipsă a acestui secol. Conform specialiștilor evenimentul așteptat de milioane de oameni va dura câteva ore.

Pasionații de astrologie și nu numai se vor putea bucura pe 19 noiembrie de cea mai lungă eclipsă parțială de lună din acest secol. Conform estimărilor făcute de NASA, evenimentul astrologic care va avea loc vineri va dura 3 ore 28 de minute şi 23 de secunde.

Luna Castor este numele lunii pline din noiembrie care va cădea fix în a 19-a zi a lunii. Denumirea de Castor a fost dată de americani, în condițiile în care aceasta este perioada în care vânătorii întindeau capcane pentru castori.

Ce presupune fenomenul? Eclipsa de Lună este un fenomen astrologic care are loc atunci când Pământul se află între Soare şi Lună și ascunde lumina stelei, aruncând astfel un con de umbră asupra satelitului nostru.

Zonele în care se poate vedea eclipsa de lună de pe 19 noiembrie

Fenomenul astrologic poate avea loc doar în momentul în care Luna este plină. În general, specialiștii spun că într-un an pot avea loc două, dar nu mai mult de patru eclipse de Lună.

Dacă vă întrebați unde se va putea observa fenomenul astrologic, ei bine, din păcate românii nu se vor putea bucura de această imagine. NASA spune că, din păcate, eclipsa de Lună va fi complet vizibilă din Asia, Australia şi America și nicidecum în România.

Europa va putea vedea și ea parțial eclipsa de lună, însă doar cei din nord-vestul, nordul și nord-estul continentului se vor putea bucura de ea.

Eclipsa de lună din 19 noiembrie nu este una totală, ci una parţială. Cu alte cuvinte, cele trei corpuri cereşti nu formează o linie perfect dreaptă, ci sunt uşor aliniate. Astfel, Pămâtul va acoperi doar 97% din suprafaţa lunii.