Florian Coldea revine în forță. Liviu Dragnea a dezvăluit cu ce se ocupă acum fostul șef al SRI și ce rol are Klaus Iohannis

20 sept. 2021
Florian Coldea revine în forță. Liviu Dragnea a dezvăluit cu ce se ocupă acum fostul șef al SRI și ce rol are Klaus Iohannis
Florian Coldea a fost timp de 10 ani șeful operativ al SRI

Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare condiționat, după ce judecătorii îi respinseseră de mai multe ori cererea în acest sens. A fost mare surpriză când a primit vestea bună, dar a promis încă de la primii pași în libertatea că va face în scurt timp o seri de dezvăluiri cu care va cutremura România.

Deși mai are un dosar greu, care urmează a fi judecat, Liviu Dragnea nu se teme. Acesta l-a luat la țintă în primul rând pe Florian Coldea, fostul șef operativ al SRI. Acesta a spus că generalul a coordonat tot timpul un stat paralel și că avea o listă cu oamenii care trebuiau să meargă la închisoare.

El a dezvăluit în interviul acordat fostei sale consiliere Anca Alexandrescu la Realitatea Plus că Traian Băsescu nu conducea nimic și că de fapt toată puterea se afla în mâinile lui Florian Coldea, care continuă și acum să facă și să desfacă jocuri de toate felurile.

Liviu Dragnea lansează atacuri dure și la adresa lui Klaus Iohannis

El susține că fostul șef al SRI a mers în trecut alături de Laura Codruța Kovesi la Vasile Dîncu acasă și împreună au planificat arestarea lui. De altfel, el acuză conducerea PSD de astăzi că este vândută serviciilor de informații.

„Au fost o serie întreagă de abuzuri împotriva mea. (…) Se tot vorbea că am regim preferenţial, că am jacuzzi în cameră că am tabletă, nici vorbă! (…) Nouă luni de zile am stat, practic, la izolare, închis într-o celulă. (…) Practic, eu nouă luni de zile, am văzut foarte, foarte rar lumina zilei”., aspus Dragnea la Realitatea Plus.

Fostul lider PSD nu l-a uitat nici pe președinte Klaus Iohannis, care ar avea o strânsă legătură cu marele lui dușman, Lucian Pahonțu, șeful Serviciului de Protecție și Pază. De Florian Coldea, șeful statului s-ar fi depărtat, dar l-a lăsat liber să facă tot felul de jocuri, sugerează fostul președinte PSD.

”Problema nu sunt judecătorii și procurorii, ci această structură nenorocită condusă și azi de Pahonțu în numele lui Iohannis”, a mai spus Dragnea, care a adăugat și că în PSD ”sunt cel mai mulți infiltrați” și că actuala conducere a PSD e ”predată total lui Iohannis și e complice la jaful național și dezastrul economic”. Acesta a insistat că în România, în continuare ”este nevoie de amnistie și amnistie fiscală”.

În partea a doua a emisiunii Liviu Dragnea a anunțat că-și face partid. Se va numi Alianța pentru Patrie, iar ideea i-a aparținut prietenului său Codrin Ștefănescu, fost secretar adjunct al PSD.

Noul partid al lui Liviu Dragnea

”Prin octombrie Codrin mi-a zis că simte nevoia să sprijine apariția unui nou partid care să nu fie măcinat de compromisuri interne, de tot felul de interese împletite care până la urmă distrug un partid sau îl lasă la 20% acolo unde trebuie să fie. Și i-am spus că îl voi sprijini cu toată experiența mea. Și a găsit mai mulți prieteni de-ai lui, patru oameni obișnuiți, dar cu curaj, care au devenit membri fondatori la acest partid, Codrin neimplicându-se de la început la înființarea lui, ca să nu se blocheze. Partidul s-a înființat, se numește Alianța pentru Patrie (…) Nu este un partid xenofob, anti-european, dar noi ca să putem spera că această țară să ajungă unde trebuie acest partid trebuie să facă un program de guvernare, care să se bazeze în primul rând pe folosirea resursei naturale, umane, de inteligență”, a mai spus Dragnea.