Florin Cîțu, demis în scurt timp! Pe cine vrea Klaus Iohannis să numească premier în locul lui. Face parte deja din Guvern (SURSE)

30 sept. 2021
Florin Cîțu, demis în scurt timp! Pe cine vrea Klaus Iohannis să numească premier în locul lui. Face parte deja din Guvern (SURSE)

Liberalii lucrează în prezent cu multiple scenarii. USR-PLUS nu-l mai dorește sub nicio formă pe Florin Cîțu, PSD vrea alegeri anticipate, AUR este contra curentului în general, iar în PNL este haos generalizat. În acest context, zilele actualului premier în fruntea executivului sunt numărate.

Florin Cîțu ar urma să fie înlocuit în fruntea Guvernului de un coleg de-al său din echipa ministerială. S-a vehiculat mult un scenariu, care nu pare deloc plauzibil. Dan Vîlceanu ar urma să devină premier, iar Cîțu ministru al finanțelor.

Sursele ShowBlitz.ro spun că președintele Klaus Iohannis va încerca din nou să-l impună pe generalul Nicoale Ciucă, în fruntea Guvernului. Nu este prima lui încercare în acest sens. Ministrul Apărării a mai fost premier interimar câteva zile, atunci când Orban a fost obligat să demisioneze din funcție pentru că a pierdut alegerile parlamentare.

O aripă a PNL dorește, însă altceva

La acel moment, el imediat a dat afară toți apropiații lui Ludovic Orban. Se pare că nemulțumirile lui Iohannis ar fi pornit de la modul în care au fost administrați banii pandemiei.

Nicoale Ciuca este foarte puțin cunoscut în PNL, dar se bucură de mult sprijin extern, în special din SUA. Acesta este preferat și de Klaus Iohannis, însă oameni de bază din partid se opun. Rămâne de văzut dacă de data aceasta șeful statului va reuși să se impună.

În PNL mai este o aripă care nu trebuie neglijată, cea formată din Ilie Bolojan și Dan Motreanu, doi lideri foarte puternici, care nu au candidat la acest Congres pentru nicio funcție. Nici Emil Boc nu prea se mai aude în ultima perioadă. Probabil scandalul din partid, care s-a lăsat cu probleme de imagine, l-au determinat să rămână un pic mai mult în umbră.