Frații Pavăl închid magazinele Dedeman în România? Decizie neașteptată luată de patronii miliardari. Nu vor să se mai răzgândească

10 mai 2023
Frații Pavăl închid magazinele Dedeman în România? Decizie neașteptată luată de patronii miliardari. Nu vor să se mai răzgândească

Frații Dedeman au fost incluși în acest an în topul select al celor aproximativ 2.000 de miliardari de pe întreaga planetă. Adrian și Dragoș Pavăl au împreună o avere care depășește 5 miliarde de dolari, așa că își permit orice investiție le trece prin minte. Ultima lor decizie a lăsat pe toată lumea mască și unii se întreabă dacă nu cumva vor renunța la magazinele Dedeman.

Dragoș și Adrian Pavăl au colaborat cu compania lituaniană Apex Alliance pentru a achiziționa Grand Hotel Gardone, un hotel istoric din Italia. Hotelul este cunoscut pentru că l-a găzduit pe Winston Churchill, potrivit datelor analizate de Profit.ro. În prezent, familia Mizzaro Papini, care deține pachetul de acțiuni al Grand Hotel, se află în discuții cu Apex Alliance și Pavăl Holding pentru transferul proprietății, care a intrat în faza finală a negocierilor exclusive.

Planul fraților Dedeman este de a transforma Grand Hotel Gardone, închis, de 4 stele, situat pe malul celui mai mare lac din Italia, Lacul Garda, la jumătatea distanței dintre Veneția și Milano, într-o proprietate de lux de 5 stele și de a-l redeschide în iunie. Grand Hotel Gardone are o istorie bogată, datând din 1884, și primea anual între 45.000 și 50.000 de vizitatori. Reputația sa a fost îmbunătățită și mai mult de șederea lui Winston Churchill în 1949, făcându-l o alegere populară printre turiștii englezi.

Apex Alliance Hotel Management este un operator hotelier care lucrează cu investitori instituționali, proprietari sau fonduri de investiții pentru a stabili parteneriate de management pe termen lung atât pentru hoteluri în faza operațională, cât și pentru investiții.

Ce planuri au frații Dedeman pentru viitor

Compania administrează cinci hoteluri din București, printre care Hilton Garden Inn Bucharest Old Town, Hilton Garden Inn Bucharest Airport, Courtyard Bucharest Floreasca, Moxy Bucharest Old Town și The Marmorosch Bucharest, cu o capacitate combinată de peste 1.000 de camere. Grupul a investit până în prezent aproximativ 120 de milioane de euro în proprietăți hoteliere din România.

Potrivit informațiilor obținute de Profit.ro, frații Pavăl se pregătesc în prezent pentru faza finală a proiectului lor, care presupune extinderea cu 30% a centrului logistic Dedeman din cartierul bucureștean Pantelimon. Terenul pe care se construiește centrul a fost cumpărat de la familia Prigoană pentru 18 milioane de euro în 2015 și este situat pe un teren de 12,7 hectare pe care se aflau complexul expozițional Exporom și fabrica Acumulatorul.

Anul trecut, Dedeman a finalizat construcția primei faze a centrului logistic, care se întinde pe o suprafață de 40.500 de metri pătrați și care a presupus demontarea a 21 de clădiri. Valoarea impozabilă a terenului a fost utilizată pentru a estima valoarea construcției la peste 12 milioane de euro.

Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au înaintat planuri de creștere a dimensiunii centrului lor logistic la aproape 52.800 de metri pătrați prin demolarea a încă patru clădiri existente, dintre care una este un fost hotel cu 100 de camere care ocupă aproximativ 5.600 de metri pătrați. Cu toate acestea, au optat să păstreze conacul de 1.200 de metri pătrați, utilizat anterior ca vilă administrativă, și clădirea care servea drept cantină, în scop de închiriere.