Gigi Becali renunță la FCSB? A investit într-o altă afacere! Lovitura pe care o pregătește pentru Hagi și Borcea!

13 nov. 2021
Gigi Becali renunță la FCSB? A investit într-o altă afacere! Lovitura pe care o pregătește pentru Hagi și Borcea!

Gigi Becali vrea să dea lovitura și a decis să facă noi investiții prin care va concura direct cu nașul său Gică Hagi și cu Cristi Borcea. Patronul echipei FCSB a cumpărat o afacere din portofoliul grupului Interagro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae și va intra în concurență cu Hagi și Borcea.

Mai exact, Gigi Becali, patronul FCSB, își face intrarea pe piața hotelieră prin achiziția unui hotel în stațiunea Venus. Este vorba despre hotelul Inter, deținut de grupul Interagro al omului de afaceri Ioan Niculae, care se află în insolvență încă din anul 2016.

Anterior, în 2018, Becali a mai dorit să cumpere hotelul Rex din Mamaia de la Carmen Palade, fostă Adamescu. Se pare însă că negocierile au picat pentru acel hotel așa că patronul FCSB a trebuit să mai aștepte pentru o altă oportunitate de a-și face debutul în industria hotelieră.

Gigi Becali, concurent cu nașul său Gică Hagi

Odată cu achiziția hotelului Inter, Gigi Becali a devenit practic concurent pe piața hotelieră cu nașul său Gică Hagi. Fostul mare fotbalist deține la rândul său hotelul Iaki din Mamaia. De asemenea, Becali va concura și cu Cristi Borcea, care deține Complexul Pam Beach Resort & Spa, fost Muntenia în stațiunea Olimp. Unitatea de cazare este controlată de Mihaela Borcea, prima soție a omului de afaceri, dar se pare că și Valentina Pelinel este implicată în acțiuni de modernizare. Hotelul are 12 apartamente, 12 camere triple și 186 camere duble.

Hotelul Inter a fost pus în vânzare în primăvară, prețul fiind redus treptat, până la 6,2 milioane lei. Prețul de 8,9 milioane euro din primăvară era apropiat de suma anunțată ca investiție în modernizarea acestuia, de 10 milioane euro, relevă date analizate de profit.ro. Acesta a fost modernizat și deschis în cele din urmă în anul 2013.

„În urma unor investiții de aproximativ 10 milioane de euro în modernizare, singurul hotel de 5 stele din stațiunea Venus își deschide porțile. Hotelul face parte din grupul de firme Interagro. Până în 2012, acesta s-a numit «Carmen» și a fost clasificat la categoria de 4 stele”, se arăta într-un comunicat al Interagro de la acea vreme.

Construit în anul 1971, hotelul are o suprafață de 2.670 metri pătrați și un teren de 4.584 metri pătrați. De asemenea, unitatea are acces direct la plajă și deține două restaurante și o piscină exterioară. Clădirea are cinci etaje și 98 de camere pentru turiști.