Greșeala care îți majorează factura la ENEL! Mulți clienți au făcut-o până acum. Avertisment de ultimă oră

24 ian. 2023
Greșeala care îți majorează factura la ENEL! Mulți clienți au făcut-o până acum. Avertisment de ultimă oră

Pentru că suntem într-o perioadă în care nimeni nu își dorește facturi mai mari la energie sau gaze, cei de la ENEL au emis un avertisment pentru clienții lor.

Multe persoane fac această greșeală fără ca măcar să își dea seama, iar mai apoi pot ajunge să se trezească cu o factură mai mare, fie la energie, fie la gaze.

Tocmai din acest motiv, ENEL aduce câteva lămuriri. Este vorba despre plata cu întârziere a facturilor emise de compania. Într-adevăr, pot exista diverse motive pentru care întârziem cu plata.

Fie nu ne-a ajuns salariul la timp, fie pur și simplu am uitat care este data scandentă. Ar fi bine să știm însă și ce costuri suplimentare aduce o astfel de gest.

Greșeala care îți majorează factura la ENEL

Astfel, dacă ai uitat să plătești factura la ENEL, sau ai întârziat cu plata, vei ajunge să fi taxat suplimentar. ENEL taxează pentru fiecare zi de întârziere clientul, astfel că deși la prima vedere sumele par mici, în momentul în care se adună, acestea pot majora decisiv factura.

Regula nu este doar la ENEL ci și la alți operatori, în condițiile în care niciuna dintre părți nu își dorește să rămână cu datorii. Astfel în cazul contractelor pe piața reglementată, în cazul în care achiți factura după perioada de graţie, adică după alte 30 de zile de la dată scadentă menţionată pe factură, e vor calcula dobânzi penalizatoare de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere începând cu ziua imediat următoare termenului de scadenţă şi până la dată stingerii sumei datorate inclusiv.

De cealaltă parte, dacă ai un contract pe piața liberă și dacă achiţi factură după dată scadenței menţionată pe factură, se vor calcula dobânzi penalizatoare de 0,02% pentru fiecare zi de întârziere începând cu ziua imediat următoare datei de scadenţă şi până la dată stingerii sumei datorate inclusiv.