Greșeala care îți poate dubla factura la gaze! Nu face acest lucru când pornești centrala termică!

28 nov. 2022
Greșeala care îți poate dubla factura la gaze! Nu face acest lucru când pornești centrala termică!

Centrală termică are și ea câteva caracteristici importante. Este de adevărat că ajungem să avem o factură mai mică, față de alte surse de încălzire, însă trebuie să fim și atenți pentru a nu face anumite greșeli.

O greșeală majoră pe care multe persoane o fac este să oprească centrală termică atunci când fie pleacă într-o vacanță, fie merg până la magazin sau în oraș.

Deși la prima vedere ar părea că economisim bani, în realitate putem ajunge chiar să ne și dublăm factura dacă facem zilnic acest lucru.

Specialiștii spun că în momentul în care centrala termică de apartament este oprită, consumul crește. Soluția? Aceștia le recomandă să menținem centrală termică la o temperatură constantă de 18-19 grade Celsius pentru a face economie cu adevărat.

Pentru unii însă, metoda poate fi greu de pus în practică. Mulți alegem să pornim centrală termică pentru a avea căldură și în alte camere care au devenit reci.

Ce să nu faci atunci când pleci de acasă și ai centrală termică

Pe de altă parte, există și alte soluții care nu ne costă atât de mult, cum ar fi utilizarea unui termostat. O altă metodă prin care obținem un randament cât mai bun pentru funcționarea eficientă a unei centrale cu condensare, este păstrarea unei temperaturi a agentului termic de până la 55 de grade Celsius.

Și izolarea locuinței este o soluție bună care ne ajută să economism. Specialiștii au ajuns la concluzia că putem avea o factură la gaze mai mică chiar și cu 45% dacă facem acest lucru.

Ce facem deci dacă plecăm într-o vacanță? Lăsăm centrală termică de apartament conectată la priză, cu toate funcțiile de siguranță activate.

Un alt sfat care te poate ajuta să ai o factură mică la gaze vizează apa caldă. Dacă vrei să ai o centrală termică care să și consume eficient, află că temperatura apei calde contează și ea.

Pentru un consum bun, specialiștii spun că temperatura apei trebuie să fie cuprinsă între 48-50 de grade Celsius.